"Наступна ціль росіян – острів Зміїний", – капітан ІІ рангу ВМС України Тимур Баротов (ВІДЕО)

Росія йде в наступ і хоче поступово відрізати Україну від її основних чорноморських портів – тому треба діяти за прикладом британського есмінця.

Про це в прямому ефірі програми "Еспресо" "Борковський & Валевська" розповів капітан ІІ рангу ВМС України, народний герой України Тимур Баротов, повідомляє "Еспресо.Захід".


"Британія, як "королева морів", продемонструвала тут свою владу і силу, не порушуючи жодним чином міжнародне законодавство. Вони пройшли за заданим маршрутом, подивилися, що хтось там "стрибає", недобре поглядає на есмінець. І хоч росіяни розказували, що вони стріляли, та британці в дуже іронічній формі їм відповіли, що справді чули постріли, та не по кораблю, звичайно. Але ж вони знали, що Росія проводить якісь навчання, тож і артилерія, мовляв, працювала в їх рамках. Все було зроблено у такому контексті", – зазначив морський офіцер.

Тимур Баротов додав, що це не перший приклад таких дій від наших партнерів, і він точно не буде останнім:

"Не перший, бо українські кораблі вже проходили через Керченську протоку в Азовське море ще у вересні 2018 року, а потім і вдруге вже наприкінці року, коли були захоплені. Тобто було два такі випадки, а тепер от і британський есмінець. І не останній, бо у нас ще є партнери з Туреччини, США і багато інших. Вони заявляють про підтримку і демонструватимуть її, зокрема й таким чином".

Він наголосив, що всі розуміють:що Росія підніматиме ставки та захоче контролювати все більшу територію моря, і щоби цього не сталось слід вживати конкретних заходів:

"Росіяни хочуть контролювати не лише т. зв територіальні води, хоча насправді це наша акваторія. Але й бурові нафтові платформи у морі, які також зараз захоплено разом з Кримом, хоч насправді вони розміщені на досить великій відстані від півострова. Та це вони використовують для забезпечення контролю усього цього простору. І це проблема, бо наступною їх ціллю може стати острів Зміїний, а контролюючи його, вони повністю перерізають водне морське сполучення з нашими портами у Чорному морі. У цьому є велика небезпека й загроза – Росія поступово йде в наступ і піднімає ставки. Тут потрібно реагувати й діяти – не кричати, не говорити, а здійснювати реальні кроки. І британський есмінець чітко продемонстрував, як це треба робити".

За матерілами:  "Еспресо".
Добавлено: 26-06-2021, 15:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх