У Великобританії вивчають можливість комбінування вакцин Moderna і Novavax

Великобританія розширила дослідження, спрямовані на визначення можливості комбінувати вакцинацію різними препаратами від COVID-19 за рахунок включення в експерименти препаратів Moderna і Novavax.

Як інформує Цензор.НЕТ з посиланням на Інтерфакс-Україна, про це повідомив професор Оксфордського університету Метью Снейп.

Він зазначив що ідея "складається в тому, щоб дослідити, чи можна використовувати кілька доступних вакцин COVID-19 більш гнучко".

Процес досліджень було розпочато в лютому, його суть полягає в тому, щоб вивчити, чи дає введення першої та другої доз різних вакцин той же імунну відповідь, як і при вакцинації двома дозами одного препарату.

Великобританія і багато інших країн Європи в даний час використовують вакцини AstraZeneca і Pfizer в загальнонаціональних кампаніях імунізації проти пандемії коронавируса. У той же час на тлі повідомлень про випадки тромбозів головного мозку після вакцинації препаратом AstraZeneca уряди деяких країн - зокрема Франції і Німеччини - ввели вікові обмеження на його застосування.

Результати первинних випробувань комбінування вакцин, в яких використовувалися тільки AstraZeneca і Pfizer, очікуються в квітні або травні, в той час як результати другого етапу повинні бути отримані в липні, наголошую СМІ.

Раніше повідомлялось, що американська біотехнологічна компанія Moderna знизила ефективність своєї вакцини проти коронавірусу за результатами третьої фази випробувань.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це із посиланням на дані компанії повідомляє DW.

Згідно з останніми клінічними дослідженнями, вакцина Moderna, створена за технологією мРНК, запобігає зараженню в 90% випадків, а важке протікання хвороби - у 95%.
Добавлено: 14-04-2021, 15:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх