У МОЗ пропонують ввести часткову примусову вакцинацію від COVID-19

У МОЗ заговорили про обов'язкову вакцинацію для педагогів. Головний санлікар підтримав рішення суду, який визнав законним відсторонення учнів без щеплень від занять.

В Україні щеплення проти коронавируса для педагогів можуть бути обов'язковими. У МОЗ вважають, що в сферу освіти і обслуговування не можна допускати працівників без щеплень. Про це заявив головний санлікар країни Ігор Кузин під час інтерв'ю виданню Ліга.нет.

"У нас є частина дорослого населення, для якої вакцинація повинна бути обов'язковою: працівники освіти, сфери обслуговування, ми не повинні допускати їх до робочих місць без щеплення. Для всіх інших забезпечити обов'язковість досить важко, і сам процес контролю не матиме практичного сенсу. це скоріше власний вибір людини ", - пояснив Кузін.

Він також порекомендував враховувати рішення Верховного суду, який визнав законним відсторонення дітей без щеплень від занять. Кузин підтримав цю ідею і заговорив про її закріпленні на законодавчому рівні. Такі діти, за словами головного санітарного лікаря, матимуть альтернативу у вигляді дистанційного навчання.

Нагадаємо, в березні Верховний Суд України вирішив, що відсторонення від занять в школі не щепленого за віком дитини є законним. У суді зазначили, що в такому разі права дітей на освіту також не порушуються.

ЗА МАТЕРІАЛАМИ:  ZN.UA
Добавлено: 29-06-2021, 17:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх