Купити квартиру просто так більше не вийде: в Раді приготували новий "сюрприз"

Українців зобов'яжуть звертатися до ріелторів

В Україні збираються жорстко ліцензувати процес купівлі-продажу нерухомості. Відповідний законопроект №3618 зареєстрували днями у Верховній Раді. Що чекає власників квартир і потенційних покупців, - з'ясовував кореспондент Дніпровської Панорами.

Як повідомив президент Асоціації фахівців з нерухомості України Юрій Піта в коментарі порталу UBR, процес ліцензування ринку нерухомості приведе до подорожчання, як послуг ріелторів, так і самих квартир. За словами Піти, документ передбачає обов'язкову реєстрацію договорів в єдиній базі даних. Простіше кажучи пункт "купити квартиру без ріелтора" назавжди зникне з майданчиків оголошень. Більш того, знизити вартість квартири для "економії" на сплаті податків більше не вийде.

Крім того, документ передбачає створення єдиного профільного об'єднання, - так званого "міністерства ріелторів". За словами президента АФНУ, це класична вертикально-інтегрована організація з керівниками, директорами і різними перевіряючими органами. Така структура неминуче призведе до зростання витрат на послуги ріелторів.

Слідом за цим подорожчають і самі квартири. За оцінками Асоціації, ціни на вторинному ринку виростуть мінімум на 2-3%.

За матеріалами: ДП
Добавлено: 30-06-2021, 08:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх