Україна вперше підняла в небо турецькі Bayraktar TB-2 в Чорному морі

Турецькі ударні безпілотники Bayraktar TB-2 беруть участь в Міжнародних військових навчаннях Sea Breeze - 2021 Чорному морі.

У масштабних військових навчаннях Sea Breeze - 2021 візьмуть участь авіація і БПЛА. 29 червня з розташованої в Миколаєві військово-повітряної бази Кульбакіно підняли в небо безпілотник турецького виробництва Bayraktar TB-2.

Літальний апарат приступив до виконання завдань в районі загальновійськового полігону Олешківські піски на Херсонщині. Україна вперше використовує БЛА TB-2 з новітніми розумними боєприпасами в навчаннях такого масштабу, а також безпілотник, який був розгорнутий з MAM-C, фугасним варіантом сімейства інтелектуальних мікробоепріпасов Roketsan.

Міжнародні двотижневі військові навчання почалися на північному заході Чорного моря за участю солдатів і моряків з України, США та близько 30 інших країн. За даними "Думській", в Sea Breeze - 2021 також задіяні американські конвертоплани CV-22B Osprey.

Навчання послідували після зростання напруженості у відносинах між Заходом, НАТО і Москвою, яка схвалила попереджувальні постріли і скинула бомби на шляху британського військового корабля, щоб домогтися його видворення з вод Чорного моря біля берегів Криму. Кремль вважає Крим частиною Росії, проте у всьому світі півострів визнаний як частина України. Київ робить спроби для повернення анексованих територій.

За матеріалами: "Диалог.UA"
Добавлено: 1-07-2021, 15:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх