Українські Bayraktar TB2 взяли під контроль Чорне море

Український безпілотник Bayraktar TB2 28 липня піднявся в повітря з бази Кульбакіно для виконання завдань в Чорноморському регіоні.

Розвідувально-ударні безпілотники Bayraktar TB2 турецького виробництва, що складаються на озброєнні ЗСУ, приступили до патрулювання повітряного простору над акваторією Чорного моря. Про це свідчать дані порталу Flightradar24, що спеціалізується на відстеженні в реальному часі маршрутів повітряних суден.

Так 28 липня рано вранці один з "Байрактара" злетів з бази Кульбакіно, розташованої в Миколаївській області, і протягом декількох годин здійснював контроль обстановки над північно-західною частиною Чорного моря. Політ проходив на висоті 5 тис. Метрів.

Після виконання поставлених завдань безпілотник повернувся на аеродром базування. "В останні кілька днів знизилася активність американських літаків-розвідників. Натомість українські військові тепер щодня відправляють в Чорне море безпілотник" Байрактар ​​"для розвідки і тренування операторів БПЛА.

На карті можна подивитися маршрут безпілотника над Чорним морем", - йдеться в повідомленні Twitter-аккаунта "Опричник". Патрулювання зазначеного району виконується безпілотниками 383-го окремого полку дистанційно керованих літальних апаратів Повітряних сил України.

У найближчому майбутньому їм на зміну прийдуть дрони, що надійшли в розташування 10-ї бригади морської авіації ВМС.

Нагадаємо, в середині липня в Міноборони повідомили про надходження на озброєння ВМС першого безпілотника Bayraktar TB2, який приступить до патрулюванні обстановки в Чорному і Азовському морях. Йдеться про оновлену версію дрона, радіус дії якого досягає 300 км.

В оборонному відомстві продемонстрували кадри роботи БПЛА на аеродромі під Миколаєвом.

Також було повідомлено, що в разі необхідності безпілотник буде задіяний безпосередньо для нанесення ударів по надводних цілях противника.

На початку липня БПЛА Bayraktar TB2 взяли участь в Міжнародних навчаннях Sea Breeze.

За матеріалами:  "Діалог.UA"
Добавлено: 29-07-2021, 13:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх