Секретар РНБО Данилов порушив закон, оприлюднивши засекречену інформацію, - Нацполіці

Нацполіція засекретила дані інфографіка-презентації "Динаміка протидії поширенню злочинного впливу" вже після того, як його публічно показав секретар РНБО Олексій Данилов.

Про це можна судити з відповіді на запит журналістів "Українських Новин".

"За фактичним змістом, графік" Динаміка протидії поширенню злочинного впливу "містить інформацію, яка відповідно до підпунктів 9 і 12 пункту 1 Переліку відомостей, є інформацією з обмеженим доступом, яка не може бути надана на Ваш запит, тому не підлягає розголошенню", - сказано у відповіді на прохання журналістів про доступ до інформації, використаної в інфографіку-презентації.

Всі вже домовлено: як Рада збирається розширювати повноваження Зеленського і контролювати олігархів

З огляду на, що Олексій Данилов 4 червня публічно демонстрував цей інфографіка, не врахувавши режим доступу до цієї інформації, він порушив закон.

Відзначимо, що копію даних з інфографіка-презентації спочатку не надав і РНБО, пославшись на той факт, що "власником даних, викладених у вигляді графіка-презентації" Динаміка протидії поширенню злочинного впливу ", є Міністерство внутрішніх справ України".


Як повідомляkлось президент України Володимир Зеленський ввів дію рішення РНБО від 18 червня, якими вводяться санкції відносно трьох фізичних осіб, а також 55 фінансових організацій - російських банків і платіжних систем.

За матеріалами: Телеграм
Добавлено: 5-07-2021, 12:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх