Ляшко розповів, коли найкраще вакцінуватися від короновіруcу і яка вакцина доступна українцям (ВІДЕО)

Наразі в Україні працює 200 пунктів масової вакцинації. Pfizer наполягає на необхідності третьої дози своєї COVID-вакцини

В Україні наразі сприятлива епідемічна ситуація та гарний час для вакцинації від коронавірусу, адже важливо встигнути зробити щеплення перед новою хвилею захворювання та мінімізувати наслідки пандемії. Про це у своїй сторінці у Facebook написав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Зазначається, що МОЗ підготувало 702 мобільні бригади, які переважно щеплюють групи професійного ризики та організовані колективи та навчило медичних працівників для понад 3 тисяч пунктів вакцинації по всій країні. 

"Звертаюсь до вже вакцинованих та просто відповідальних громадян – подбайте про своїх старших рідних та близьких. Зареєструйте їх на вакцинацію або відведіть до найближчого пункту щеплення. Іноді достатньо просто сказати що це важливо, надихнути їх до рішення обрати вакцинацію, обрати безпечний захист від COVID-19. Зараз у нас сприятлива епідситуація. Скористайтесь цим часом до нової хвилі захворювання і вакцинуйтесь щойно у вас буде така можливість. Лише разом ми зможемо мінімізувати наслідки пандемії", – наголосив він.

За його словами, наразі в Україні зробили щеплень вакциною:

- AstraZeneca (Covishield, SKBio) – 1,3 млн;

- Comirnaty/Pfizer-BioNTech – 1,1 млн;

- CoronaVac/Sinovac Biotech -1 млн.

Всього зроблено щеплень – 3 420 668, отримали одну дозу – 2 277 226 українців, а повністю вакциновані – 1 143 442.

Нагадаємо, в Україні за тиждень було зафіксовано три рекорди з кількості зроблених за добу щеплень від COVID-19. Протягом п'ятниці, 9 липня, були вакциновані 114 660 осіб.

Також повідомлялось, що вакцина PFIZER ТА MODERNA у рідких випадках можут викликати запалення серця - регулятор ЄС.

Фахівці європейського регулятора проаналізували 145 випадків міокардиту та 138 випадків перикардиту після щеплення вакциною Comirnaty, що була розроблена компаніями Pfizer та BioNTech. Крім того, дослідили 19 випадків захворювання після вакцинації препаратом Moderna.

Нині у ЕМА рекомендують оновити інформацію та додати міокардит і перикардит до списку побічних ефектів від вакцинації. Проте у відомстві наголошують, що згадані проблеми є вкрай рідкісними, а навіть коли зустрічаються – проявляються не надто сильно і пацієнт швидко відновлюється

А у Чернігові цими вихідними всім охочим робили щеплення вакциною Pfizer. Імунізували у торгово-розважальних центрах міста, де облаштували додаткові пункти вакцинації, передає "5 канал". До міста навіть приїздили з інших областей, аби отримати укол.

Pfizer наполягає на необхідності третьої дози своєї COVID-вакцини.

За матеріалами: 5.ua

Добавлено: 12-07-2021, 08:17
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх