Зеленський розповів про переговори з Меркель (ВІДЕО)

Український президент залишився задоволений зустріччю з німецьким канцлером, на якій говорили про енергетичну безпеку України.

Зеленський залишився задоволений переговорами з Меркель

Український президент залишився задоволений зустріччю з німецьким канцлером, на якій говорили про енергетичну безпеку України.

Президент Володимир Зеленський підбив підсумки зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. На форумі Україна 30 у вівторок, 13 липня, він повідомив, що залишився задоволений переговорами в Берліні.

"Я в цілому задоволений нашою зустріччю, вона була несподівано довгою, дійсно більше 4 годин. Вона складалася з двох частин. Частина перша - тет-а-тет, ми обговорювали деякі питання важливі, а потім вже проговорили в принципі порядок нашої зустрічі", - сказав він.

У другій частині зустрічі говорили "про важливі речі", додав президент.

Зокрема, йшлося про Північний потік-2 і енергобезпеку України.


"У нас є різні погляди щодо Північного потоку-2, але я вважаю, що ми довели достатньо аргументів Німеччині. Буде зустріч канцлера разом з президентом Байденом і там обговорюватиметься, що несе Північний потік-2: що він принесе Європі і що принесе Україні, і як гарантувати безпеку, в першу чергу Україні", - сказав Зеленський.

Також на зустрічі обговорювалося газопостачання окупованого Донбасу в разі припинення транзиту газу після запуску Північного потоку-2.

"Я наводив приклади, ми дійсно багато витратили часу на частину бесіди про газопостачання, наприклад, окупованих територій. Я кажу відверто, якщо ви стверджуєте, що це чисто економіка, а згідно з мінськими угодами всі захищають і чекають реінтеграцію Донбасу... І роблять все, щоб там не було жодної катастрофи - екологічної, енергетичної, катастрофи через водопостачання, - все це може бути", - сказав Зеленський, зазначивши, що Україна потребує гарантій безпеки в даному питанні.

Він нагадав, що Україна постачає воду на окупований Донбас.

"Тут дуже просто - якщо у нас не буде газопостачання, не буде транзиту газу, а як ці території будуть отримувати? Ось чому це питання не тільки економіки. Тому ми повинні прорахувати всі необережні кроки і мати абсолютно всі гарантії", - додав президент.

Сама Меркель напередодні заявила, що Берлін серйозно ставиться до тривоги Києва з питання майбутнього транзиту газу після запуску Північного потоку-2, який не може бути заміною транзиту через Україну.

За матеріалами:  Корреспондент.net 
Добавлено: 13-07-2021, 12:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх