Пенсії в Україні перерахують усім: виростуть максимальна, мінімальна пенсії і надбавки за понаднормовий стаж

У Кабміні озвучили дати і показали п'ять етапів підвищення пенсій

В Україні в 2022 році проведуть п'ять етапів підвищення пенсій. Перерахунок зачепить абсолютну більшість українців на заслуженому відпочинку.

Про це повідомило Міністерство соціальної політики на офіційному сайті. Так, уже зараз у Кабінеті міністрів готують бюджет країни на наступний рік. У ньому передбачають витрати і на соціальні виплати, їхню індексацію.

Відповідно до опублікованого графіка, у 2022 році:

з 1 січня перерахують пенсію українцям-ліквідаторам Чорнобильської катастрофи з інвалідністю;

з 1 березня проведуть загальну індексацію пенсій для приблизно 10 млн пенсіонерів (усього в Україні на заслуженому відпочинку перебувають 11,4 млн осіб). Також цього місяця підвищать компенсації українцям старшим за 75 років;
  • з 1 липня перерахують прожитковий мінімум: у підсумку виростуть максимальна, мінімальна пенсії і надбавки за понаднормовий стаж;
  • з 1 жовтня підвищиться мінімальна пенсія для тих, хто виконав вимоги щодо стажу і досяг віку 65 років;
  • з 1 грудня збільшать прожитковий мінімум, а разом із ним мінімальні, максимальні пенсії і надбавки.
"Ці пропозиції, а також ухвалення Верховною Радою України урядового законопроєкту №4668 дозволять вперше після 2014 року охопити програмою підвищення всі категорії пенсіонерів", – йдеться в повідомленні Мінсоцу.

Раніше OBOZREVATEL докладно писав про те, який вигляд матиме пенсійна реформа від Кабміну і чому ситуація з виплатою пенсій в Україні буде загострюватися щорічно.

Відзначимо, середній розмір пенсії в липні 2021-го збільшився до 3,7 тис. грн. Водночас у Києві платять 5,1 тис. грн, а в Тернопільській області всього 2,9 тис. грн.

За матеріалами: Obozrevatel
Добавлено: 29-07-2021, 10:44
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх