"Газпром" знизив закачування газу в сховища Європи і відмовився від бронювання транзитних потужностей України

Через дії газового монополіста РФ "Газпрому" закачування газу в найбільші сховища в ЄС знизилася. Російська газова компанія-монополіст "Газпром" відмовилася від бронювання додаткових транзитних потужностей на території України.

Про це повідомляє Діалог.UA з посиланням на відкриті дані системи бронювання GSA Platform. У прес-службі "Газпрому" відзначали, що Росія не пропонувала Україні купувати газ в обмін на продовження транзиту свого "блакитного палива" через територію нашої країни.

Відзначається, що "Оператор ГТС України" раніше виставив тверді додаткові потужності на 4-й квартал 2021 року: обсяг склав 9,8 мільйона кубометрів на добу.

Крім того, "Газпром" відмовився від бронювання транзитних потужностей свого газопроводу Ямал - Європа через територію Польщі на період четвертого кварталу 2021 року, а також на період перших трьох кварталів наступного, 2022, року.

Відзначається, що тверді транзитні потужності - 89 мільйонів кубометрів на добу. У той же час російський газовий монополіст знизив закачування свого газу в найбільші сховища Європи, які використовуються "Газпромом".

Ці сховища розташовані в Німеччині, Австрії та Нідерландах. Як зазначає Deutsche Welle, через холодну зиму майже 61 мільярд кубів газу було відібрано зі сховищ всередині самої Росії.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що "Північний потік - 2" практично вийшов на фінішну пряму. І хоча історія з будівництвом газопроводу почалася давно, влада України активізувалася тільки зараз.

До цього повідомлялося, що в Конгресі Сполучених Штатів Америки придумали спосіб анулювати угоду з Федеративною Республікою Німеччиною щодо російського газопроводу "Північний потік - 2".

Також ми повідомляли, що в порівнянні з цінами в січні газ в ЄС подорожчав на 150%, а якщо порівнювати з мінімумами минулого літа - майже в чотири рази.

За матеріалами: "Діалог.UA"
Добавлено: 3-08-2021, 07:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх