Ужгородські лікарі врятували життя недоношеним трійнятам

Таких операцій раніше в Україні не робили.

В Ужгороді лікарі провели унікальну операцію, яка врятувала вагітність жінки, що виношувала трійню – хлопчика і двох дівчаток. До цього в Україні "серкляж відчаю", як таку операцію називають американці, на трійні ще не проводили.

Про це повідомив сайт міста Ужгорода 0312.ua та з дозволу батьків опублікував фото новонароджених малюків (щоб подивитися фото, доскрольте до кінця сторінки). Зазначається, що операцію провели за авторською методикою з народженням недоношених діток у цілих навколоплідних міхурах.

Як розповів лікар Руслан Федько, унікальність цього випадку в тому, що на 22-му тижні вагітності навколоплідний міхур однієї дівчинки через нетримання шийки матки випав у піхву, а це загрожувало смертю усім дітям.

За словами Федька, така операція технічно досить складна навіть при одноплодовій вагітнсті.

"До нас в Україні такий "серкляж відчаю", а так його називають американці, і він у них включений у національні протоколи, на трійні ще не робив ніхто, і жінка, з Божою допомогою, доносила ще майже сім тижнів", - розповів лікар.

Зараз діти перебувають у відділенні інтенсивної терапії.


Новонароджені малюки


Пожежі в Туреччині охопили ще одне курортне місто: кількість постраждалих зросла. Фото і відео

Як повідомляв OBOZREVATEL, на Харківщині новонароджена дівчинка померла після того, як напилася коров'ячого молока. Її доправили в лікарню з температурою, але врятувати не змогли. Як виявилося, народження дитини не було навіть зареєстроване.

За матеріалами: OBOZREVATEL
Добавлено: 3-08-2021, 11:55
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх