У штабі ООС відповіли на істерику Росії навколо "корабля біля Керченської протоки"

Про це йдеться у повідомленні пресслужби штабу ООС, повідомляє «ДС».

«Судно ВМС Збройних Сил України „Донбас“ не заходило у чутливі зони. Корабель виконує завдання у своїх територіальних водах. На даний час „Донбас“ повертається на базу», — йдеться у повідомленні.


Пізніше міністр оборони Олексій Резніков прокоментував звинувачення ФСБ щодо українського корабля «Донбас» та назвав це черговим інформаційним вкидом з боку Росії.

"Чергові інформаційні вкиди з боку Росії. Дуже дивно, що російські спецслужби побачили загрозу з боку пошуково-рятувального судна - судна без зброї, в той час коли кораблі ФСБ постійно знаходяться на відстані 2 кілометрів від Маріуполя та Бердянська. Російські кораблі озброєні гарматами 30 мм. В цілому ж - Азовське море - це акваторія спільного користування, ми там знаходимось на законних підставах. Те, що вони подають відстань 18 миль (30 км) за небезпеку для них, говорить лише про чергові маніпуляції", - повідомив Резніков.


Як повідомляла «ДС», раніше у ФСБ РФ повідомили, що корабель управління «Донбас» ВМС України знявся з рейду порту Маріуполь і вирушив у напрямку Керченської протоки.

Добавлено: 10-12-2021, 07:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх