Зміни в Міноборони: Резніков назвав кандидатів на посади заступників

Міністр оборони Олексій Резніков розповів, хто стане його новим першим заступником, заступником із питань євроінтеграції та заступником із питань цифрового розвитку. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook у вівторок, 14 лютого.

"Я запросив до команди нових людей. Відповідно до процедури, кандидатів на посади подав на погодження Президенту України, після цього має відбутись затвердження Урядом", - йдеться у повідомленні.

Перший заступник міністра

На посаду першого заступника міністра подано кандидатуру Героя України, генерал-лейтенанта Олександра Павлюка. Відомо, що це стало можливим після указу президента, відповідно до якого, першим заступником міністра оборони може бути призначений військовослужбовець у званні генерал-лейтенанта чи віцеадмірала.

Резніков зазначив, що Павлюк "досконало знає проблематику війни та потреби української армії, а також володіє необхідними лідерськими й управлінськими якостями".

Заступник із питань цифровізації

На посаду заступника міністра з цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації було обрано волонтера та журналіста Віталія Дейнегу.

Відомо, що він є засновником благодійного фонду "Повернись живим" і журналістського проєкту "Український свідок" та має досвід у сфері ІТ.

"Потрібен свіжий погляд, широкий кругозір та здатність інтегрувати можливості держави, бізнесу та громадського сектору", - написав Рєзніков.

Заступник із питань євроінтеграції

На посаду заступника міністра з європейської інтеграції Рєзніков запросив журналіста, колишнього нардепа і екс-посла України в Канаді Андрія Шевченка.

Що стосується попередників

"Що стосується тих, хто обіймав посади заступників, – перший заступник міністра оборони генерал-полковник Іван Руснак і заступник міністра оборони з цифрового розвитку Олег Гайду, – вони залишаються в команді міністерства і будуть залучені до роботи як радники міністра", – пояснив міністр.

Крім цього, він зазначив, що це не останні зміни з перезавантаження Міноборони. Чергові зміни для посилення команди будуть представлені за кілька днів.
Добавлено: 14-02-2023, 14:32
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх