Внутрішньо переміщені особи, які змінили місце реєстрації в «Дії» мають звернутися до Управління соціального захисту

Фото ілюстративне: Радіо Свобода

Такі дії дозволять відновити нарахування виплат. Про це інформують у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

В Мінреінтеграції повідомили, що до міністерства надійшли звернення від ВПО, яким затримуються виплати допомоги на проживання. Йдеться про випадки, коли громадяни змінили місце реєстрації за допомогою порталу «Дія». Зазначається, що наразі це питання потребує доопрацювання, тож для вирішення питання ВПО слід звернутися до Управління соціального захисту населення за новим місцем фактичного проживання.

«Органи соцзахисту не повинні вимагати у ВПО оформлення повторної заяви на отримання допомоги. Виплати мають продовжитися на основі вже зареєстрованої заяви за місцем попереднього проживання. Для цього працівники соцзахисту мають надіслати запит на отримання електронної справи, яка попередньо сформована на підставі зареєстрованої заяви від переселенця», – йдеться у повідомленні міністерства.

Варто зазначити, що після проведення необхідної процедури допомога на проживання буде нарахована за всі місяці з моменту зміни фактичного місця проживання ВПО, а питання щодо автоматичного призначення допомоги буде вирішено до кінця квітня.
Добавлено: 5-04-2023, 17:01
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх