Незаконно ув'язненого в росії правозахисника Максима Буткевича навідав адвокат

Окупанти продовжують тримати під вартою співзасновника Громадського радіо без законних причин.

Незаконно арештований військовослужбовець і правозахисник Максим Буткевич зустрівся зі своїм адвокатом на тимчасово окупованій Луганщині. Про це повідомило «BBC News Україна».

За словами адвоката, Буткевичу дозволили листування, але лише в межах Росії, що раніше було під забороною.

Як розповів Буткевич адвокату, він поки не отримав передачі, яку Україна за домовленістю з російською стороною відправила українським військовополоненим напередодні новорічних свят. Він також усе ще не отримав листа від батьків. Російська сторона передачі взяла, але так і не підтвердила, що віддала полоненим.

Довідка:
Максим Буткевич — український правозахисник і журналіст, координатор та співзасновник проєкту «Без кордонів», спрямованого на допомогу шукачам притулку та українським переселенцям і протидію мові ворожнечі. Співзасновник «Громадського радіо» та Центру прав людини Zmina.

10 липня 2023 року стало відомо, що Максим Буткевич потрапив у російський полон. Це сталося в районі тимчасово захоплених РФ пунктів Золоте і Гірське в Луганській області. 

Наприкінці 2023 року дізналися, що Максим Буткевич перебуває в колонії тимчасово окупованого міста Красний Луч (Хрустальний) на Луганщині. Про це повідомив його батько Олександр Буткевич. 

Фото: Архівний скриншот відеозв'язку
Права людини, Zmina, злочин, суд, ув'язнення
Добавлено: 4-03-2024, 08:52
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх