Перемогу «20 днів у Маріуполі» додадуть до скороченої телеверсії «Оскара»

Американська академія кінематографічних мистецтв відредагує скорочену міжнародну телеверсію 96-ї церемонії вручення премії «Оскар» і додасть до неї нагородження «20 днів у Маріуполі». Про це написало видання Deadline.

Як повідомляється, рішення ухвалили після того, як українське «Суспільне Культура» висловило протест організаторам цьогорічної премії The Walt Disney Company Limited та замість скороченої версії показала українським глядачам повну версію.

«Потужна промова Мстислава Чернова підкреслила єдність між Україною й світом — тим прикріше бачити виключення цього повного правди й сили епізоду з версії, розповсюдженої для світових ліцензіатів премії “Оскар”. Минулого року для цієї ж номінації, в якій перемогу здобула документальна стрічка про Навального, знайшлося місце в скороченій версії, як і для політичної промови його дружини Юлії Навальної, що приймала цю на позір аполітичну нагороду. Сподіваємось, що організатори премії дослухаються до нашого протесту», – сказав виконавчий продюсер телеканалу «Суспільне Культура» Лук’ян Галкін.

Тепер оновлену версію отримають ліцензіати «Оскара» по всьому світу, а не лише в Україні.

Нагадаємо, Паноптикон повідомляв, що у запорізький кінопрокат повертається «20 днів у Маріуполі»

Документальну стрічку Мстислава Чернова повторно показуватимуть у Запоріжжі. Фільм транслюватимуть у кінотеатрі імені Довженка о 19:00 упродовж 14-20 березня.

Фото: 20 Days in Mariupol | AP | Frontline
Маріуполь, Оскар, Довженко, кіно, документальне, Запоріжжя
Добавлено: 16-03-2024, 13:13
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх