Військові рф транспортували незаконно засудженого журналіста Сергія Цигіпу до росії

Окупанти перевезли незаконно засудженого українського журналіста Сергія Цигіпу до Рязанської області. Раніше росіяни утримували українського письменника та журналіста з Нової Каховки в Сімферополі. Наразі Сергія Цигіпу росіяни перевезли до міста Скопіна. Про це повідомила його дружина та активістка Олена Цигіпа, написала НСЖУ.

Олена Ципіга отримала лист від свого чоловіка, в якому журналіст пише про те, що його привезли до Рязанської області.

«Він прибув до місця призначення – Скопіна Рязанської області. Також передає привіт усім, хто переймається його долею», — розповіла дружина.

Довідка
Сергій Цигіпа — журналіст, активіст і ветеран АТО. З початку повномасштабного вторгнення РФ займався волонтерською діяльністю, брав участь у мітингах на підтримку України та повідомляв про дії окупантів на півдні. 12 березня 2022 року росіяни викрали журналіста. Лише у квітні на ютубі і в телеграмі з’явилися відеозаписи з викраденим Цигіпою, завдяки яким рідні дізнались про те, що він живий.

Нагадаємо, Паноптикон повідомляв, що громадянського журналіста Рустема Шейхалієва з тимчасово окупованого Криму етапували до російської в'язниці.

Фото: Національна спілка журналістів України
Крим, журналісти, незаконно, права людини
Добавлено: 22-05-2024, 18:14
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх