Уже 9 місяців в полоні в окупованому Енергодарі росіяни утримують працівника ЗАЕС Сергія Спартесного

У тимчасово окупованому Енергодарі Запорізької області росіяни вже дев'ять місяців у полоні в місцевому відділку поліції знаходиться працівник ЗАЕС Сергій Спартесний, якому більше 60 років. Його стан здоров'я достеменно невідомий. Про це повідомили на Facebook ГО «Медійна ініціатива за права людини».

Громадська організація одержала інформацію від звільненого цивільного, якого тримали разом із Сергієм, що росіяни звинувачують чоловіка в тому, що він начебто розклеював проукраїнські листівки в Енергодарі, на прохання співробітників СБУ стежив за ФСБ, колаборантом із ЗАЕС і навчав тероборонівців.


Дружина полоненого Наталія Спартесна відкидає ці звинувачення та припускає, що росіяни тримають її чоловіка в підвалі у поганих умовах:

«З власних джерел Наталія знає, що одяг заручників вкритий пліснявою, їх не виводять на прогулянки. Також чоловік має проблеми зі здоров’ям, утім жодного лікування не отримує», – йдеться в повідомленні.

Також окупанти викрали співробітника Запорізької АЕС Сергія Потинга. Це відбулося 23 червня 2022 року. Чоловік працював інженером з охорони праці ЦТАВ тимчасово окупованої Запорізької АЕС та продовжував знаходитися на станції.

Фото: Суспільне Запоріжжя
ЗАЕС, полон, Енергодар, окупація, війна, люди
Добавлено: 25-04-2024, 02:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх