Что донбасцы пишут на интернет-форумах

"Запитань більше, ніж відповідей", - пише дописувач одного з донбаських інтернет-форумів, на яких місцеві жителі обговорюють події у своєму регіоні.


ВВС Україна підготувала добірку останніх записів з цих форумів.


Ми звертали увагу на дописи лише тих користувачів, які регулярно публікують свої думки на місцевих сайтах, та ігнорували публікації з образливим змістом та нецензурною лексикою.


ПРО БОЙОВІ ДІЇ І БЕЗЛАД

Населення Слов'янська вже звикло до того, що відбувається. Зараз у центрі виразно чути автоматні черги. Водночас багато людей на вулиці, відкриті магазини, на стоянці кілька таксі. Ні сирени, ні набату з дзвонів.

Знайомий їхав на велосипеді на город (у Слов'янську – Ред.), його зупинили ополченці, які порадили зайвий раз на дачі-городи не рипатися.

У житлові будинки міни не потрапили, тільки осколки і кулі (в Слов'янську – Ред.). До речі, не підписані...


Спасибі "республіканцям" - тактика Путіна "ми будемо позаду жінок і дітей" в дії.

У мене таке враження, що як завжди, їм (жителям Слов'янська – Ред.) все одно.


Переживаю. Три рази на день дзвоню мамі, а вона на курорті наливочки дегустує з подругами і вирішують, що посадити цього року.


Цю країну неможливо перемогти.

- А що у Вас на аеродромі, а то слух землею шириться?


- Правосеки і бандерівці. Все як завжди J

Я після подій 3-4 травня (у Маріуполі – Ред.) стала через день доньку до школи водити (коли спокійна ніч була - водила, якщо чула хоч один постріл - вдома залишала). У понеділок навряд чи поведу – страшно, якщо якийсь упир туди зайде. На всі запевнення управління освіти що школи підвищили пильність - не вірю жодному слову. Хіба може бабуся-адміністратор не впустити дядька з автоматом?

От розумію, що, може, не зовсім по темі. Але прямо крик душі. Дітей страшно відпустити навіть до шкіл і в дитячі садки. А дивишся вебкамери Маріуполя - люди з дітьми гуляють біля барикад і фотографуються на БТРах. Ну дорослі ж люди! Скільки ж неадекватних людей в місті! А потім будуть звинувачувати у трагедії (не дай Боже) всіх підряд! І що роблять на барикадах діти 12-14 років?

Ми вже спробували, як це, коли в місті (Маріуполі – Ред.) війська, і побажати такого я не можу нікому, де б він не жив.


Не думаю, що жителі Львова та Ужгорода винні в тому, що сталося в Одесі. А уявити собі, що щось подібне станеться в цих містах (не дай Бог) і я буду сидіти і радіти - маразм, це тільки треба з'їхати з глузду для такого.


Тільки ті, хто зараз при владі, можуть нести за все відповідальність, усе тільки на їхній совісті і совісті виконавців.


У мене немає ні неприязні, ні ненависті до тих, хто живе західніше Києва. Мені дуже подобається Яремча, це, дійсно, дуже гарне місце, грибна юшка у них смачна. Але живу я тут і своє місто люблю більше.


А почуття помсти? До кого я його повинна відчувати? За що? Помста і злість - дуже негарні, непотрібні і неправильні емоції, давайте їх залишимо для опонентів - нам вони ні до чого.

ПРО РЕФЕРЕНДУМ

На щастя, в нашому місті (Маріуполь – Ред.) єдиноукрів меншість!

Подзвонила доні, сьогодні її друзі вирішили прикольнутися і зайшли на "референдум" у Краматорську. Їм запропонували проголосувати (але вони паспортів з собою не брали, щоб їх не порвали і не забрали). На відповідь, що у них немає паспортів, члени комісії їм сказали: "Нічого страшного, ми вам віримо на слово". Вони тут же проголосували, зрозуміло, проти ДНР. Ось вам і "референдум".

Ех, а як мені сьогодні підняли настрій!! Я просто на сьомому небі! Народ, все буде просто зашибісь!

На виборчі дільниці прийшли навіть інваліди - після цього говорити про нелегітимність референдуму просто безглуздо.

Явка виборців більша, ніж на будь-яких минулих виборах. Молоді від 18 до 30 було повно. Багато хто голосував уперше в житті, хоч раніше таким не цікавилися. Черги величезні, навіть там, де дільниць по дві на квартал. Ті, хто хотів голосувати проти - голосували, їм ніхто не заважав. Як не бреши, як не фальсифікується інфа, а населення-то знає, що насправді більшість голосувала за відокремлення і республіку.


ПРО ДНР

Народ, давайте міркувати тверезо. Зараз кричать: "Ось ми тепер самостійні… житимемо окремо".


А зможемо?


Давайте дивитися об'єктивно - нас жодна цивілізована країна не визнає. Росії ми не потрібні. Це вони й самі визнають - навіщо їм ще одна дотаційний область . Вони Крим ще проковтнути повинні. Якби були потрібні, російські війська були б уже тут.


Тепер про самостійність . Хто платитиме зарплату шахтарям, лікарям, учителям, допомоги на дітей? Лідери ДНР зі своєї кишені? Сумніваюся. Значить, на пожертвування. Чи, може, будемо відбирати у дрібного бізнесу і роздавати людям? <...>


Скажу прямо, я теж не надто радію чинній владі. Але подивіться, хто там зараз в лідерах ДНР. Бандити, колишні регіонали. Вам мало було Януковичів з його синами? <...>


Зараз у розпал усіх пристрастей можна накоїти що завгодно. Але подумайте - нам тут жити, нашим дітям тут жити. І мені шкода нашу неньку Україну. Але ніколи я її не кину. І треба боротися - щоб тут був мир і порядок.

Що робитиме тепер ДНР? Сьогодні багато заяв про те, що ми залишаємося в складі України. АТО триває, самі себе захищати будемо? І хто тепер буде пенсії, ЗП тощо платити? Кому і куди?


Запитань більше, ніж відповідей...


Де знайти відповіді?

Я теж за Росію. Але неголені особи у вигляді лідерів ДНР – це не Росія.

Судячи з останніх новин, прогноз, про який я писав, починає збуватися.


ДНР починають зливати.


ПР не просто відхрестилася - а явно їм нахамила. Слов'янськ ніби натякає, що найголовніший він, а не Донецьк.


ДНРеферендум відбувся всупереч позиції Путіна. Значить, за відсутності підтримки з боку РФ <…>, почнеться розкол на воєводства.


Феодальна роздробленість ДНР епохи Недоросії...


ПРО ЖУРНАЛІСТІВ

Поступове проникнення ЗМІ в проблеми Південного Сходу приведе до того, що Захід почне клювати хунту, природно, США гнутимуть свою лінію і не відступляться від своїх помислів.


Проте рулетка запущена, і дай Бог, кулька впаде в потрібну комірку. Зараз Захід починає розділяться на думки - хтось засуджує хунту, хтось її підтримує (поки що таких більшість). Побільше ЗМІ показували б реалії та правду, тоді процес пішов би швидше.

<…>Стільки жорстокості, звірств, а через помилкову інформацію все представляється по-іншому. На жаль, дуже багато хто вірить абсолютно всьому, що говорять ЗМІ. Якби все було дійсно об'єктивно, тільки факти, але ж нам нахабно брешуть ((

Анекдот дня.


У Києві чоловік побачив собаку, який напав на дівчинку. Він ударив собаку, і той здох. Журналіст "5 каналу" бере у нього інтерв'ю:


- Киянин-герой врятував дівчинку від собаки!..


Чоловік перебиває:


- Я не киянин...


- Іноземець врятував дівчинку від собаки...


- Я не іноземець! З Донецька я!


- Терорист убив невинного собачку, який грався з дівчинкою!

Раз уже зайшла мова про "пошук порошинки в чужому оці", то його нагадують саме претензії майданівців на адресу російських ЗМІ. До українських ЗМІ і до офіційних заяв українських чиновників (з приводу подій в Одесі, затримання - вбивства Музичка і т.д. і т.п.) навіть Кисельову ще скакати і скакати.


Висвітлення українськими ЗМІ подій на Донбасі і минулого референдуму, в стилі "Все не так однозначно. Насправді Україна єдина, а воду каламутять бомжі, завезені путінським ФСБ зі спитої Бєлгородської області" - ще одне яскраве тому підтвердження.

Російські ЗМІ вже тішать: ЗСУ обстріляли житлові будинки в Слов'янську... Хоча жителі бачили, хто, з чого і куди стріляв... На місці вже працює Лайф Ньюз. Чекаємо на шокуюче відео.


ПРО ПРАВИЙ СЕКТОР

Для жителів Нової Зеландії.


Правий Сектор, за аналогією з Росією, якщо можна грубо так сказати, це такі собі українські скінхеди. Причому в Росії на них (на своїх скінхедів) особливо уваги не звертають, поки вони <...> не з'являються в полі зору поліції.


Тут же з них створили такого монстра, що жах охопив усіх любителів радянського способу життя. Ось-ось вони мають сюди прийти і всіх розвісити на березах. Тільки не приходить ніхто. Три місяці чекаємо.


Жодного бійця Правого Сектору ніхто в Краматорську поки що не бачив, але при одній згадці про них мимовільно займаються покришки на місцевих барикадах і захисники цих барикад надміру пожвавлюються, готуючись боронити рідне місто.


ПРО МІСЦЕВИХ ОПОЛЧЕНЦІВ

Угу, 23 роки жили і раптом захотіли самостійності. Ну, звичайно ж, справа в баблі, як же по-іншому. Адже тоді доведеться визнати, що перед тобою не міфічний "ватник", а люди з принципами, а в Слов'янську воюють не офіцери ГРУ РФ, а твої земляки, у яких виявляється (не може бути!) погляди відрізняються від твоїх, і яких довели до того, що доводиться відстоювати їх зі зброєю.

Ще хочу звернутися до обивателя.


Київ нам готує геноцид , там налаштовані категорично, не думайте, що можна відсидітися за "я ж нічого не робив". Вони знайдуть, і не вдасться "прикинутися СПРАВЖНІМ українцем". Ми для них завідомо третій сорт, незалежно на -ко чи -ов закінчується прізвище .


Це поділ схід - захід < ...>.


Ну, немає нічого нового під сонцем - Югославія, Чечня.


Я дуже добре це знаю... і готувався до цього варіанту - "етнічно чистіші" просто вбиватимуть за будинки, майно, потім їжу...


Навіть не очікував, що Донбас підніметься... тільки б тепер вдалося втриматися.

Я щось зовсім перестав розуміти, хто і з ким воює. Схоже, вже у них пішов дерибан між собою.


"За оперативними даними групи "Інформаційний Опір", біля села Карпівка поблизу Слов'янська відбувся бій між групами терористів".


ПРО ГЕОПОЛІТИКУ

Щодо "мовчань тижневих " і "планів" (Володимира Путіна – Ред.) ще хочу додати... Ми вже чули про "хоча б одну краплю російської крові...", і що? Рікою вже ллється. І легітимний президент ще 1 березня звертався по допомогу... і що? Можна довго писати про економічні та геополітичні інтереси, еліти, військові загрози, але "тижневе мовчання" (а особливо очікування, що там хто скаже ) може принести ще багато жертв. Тому потрібно думати про самозбереження і не чекати нічого.<...>


Якщо в РФ ще не усвідомили, то нас уже торкнулося дихання Армагедону. Так що нема чого чекати на висловлювання від президентів сусідніх країн <...>. У РФ ще попереду усвідомлення, в якій ми перебуваємо кровній (в усіх сенсах ) зв'язці.

Якщо Путін введе свої війська, то відразу увійде НАТО. І нас взагалі зітруть з лиця землі. Зараз війна двох держав – Росії та США, а ми просто виявилися в невдалому місці. Натівські війська стоять в Естонії, нібито на навчаннях.

Я довго не міг зрозуміти, що трапилося, і не тільки я, а набагато розумніші й поінформованіші люди. І тільки зараз я зрозумів. Точніше, мені пояснили. Сам би я не зрозумів.


Росія, в її сучасному вигляді (гроші, ресурси), є альтернативною моделлю "Заходу". Принаймні, для всієї своєї колишньої зони впливу. І деякі стратеги на Заході не виключають нового об'єднання "росіян", причому добровільного. А це колосальна конкуренція. Тому, легко не буде...


ПРО МАРОДЕРСТВО

Викладаємо список об'єктів (у Маріуполі – Ред.), які постраждали в останній час. Тільки ті, які бачили особисто, або є фото- відео в мережі. "Знайомий сказав інфа 100%" не приймаються.


- ПриватБанк, центральне відділення - розкрадений, спалений (до подій 9.05).


- ПриватБанк, відділення на вул. Варганова - вибиті двері, розбитий банкомат (до подій 9.05).


- Автомобіль спалений (до подій 9.05).


- Банкомат ПриватБанку на "1000 дрібниць" - розбитий.


- Ларьок з мобілками біля переходу - розбиті вікна, двері, товар – не знаю. (до подій 9.05).


- Ломбард на "1000 дрібниць" - розбиті двері, що викрадено – не знаю.


- Магазин "Арсенал" - бачив поламані захисні ролети.


- Магазин одягу поряд з "Арсеналом" - бачив поламані захисні ролети.


- "Сільпо" на лівому.


- Магазини "Колумбус", "Екстрім".


Доповнюйте.

Добавлено: 13-05-2014, 12:14
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх