Блінкен погрожує Китаю відповідальністю

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен поспілкувався з керівником Комісії закордонних справ ЦК Компартії Китаю, ексголовою китайської дипломатії Ян Цзечі

Про це із посиланням на Держдепартамент Сполучених Штатів розповідає Еспресо.TV.

Блінкен підкреслив, що США продовжуватимуть відстоювати права людини та демократичні цінності в Сіньцзян-Уйгурському автономному окрузі, Тибеті та Гонконзі, та наполіг на приєднанні Китаю до міжнародного співтовариства у засудженні військового перевороту в Бірмі.

Також керівник американської дипломатії заявив, що дії Китаю "загрожують стабільності в Індо-Тихоокеанському регіоні, в тому числі по всій Тайванській протоці, й підривають засновану на правилах міжнародну систему".

В зв'язку з цим, як наголосив Блінкен, "Сполучені Штати працюватимуть разом зі своїми союзниками та партнерами в захисті спільних цінностей та інтересів, аби притягнути КНР до відповідальності".

Перед цим військові Китайської Народної Республіки попередили Республіку Китай, як називає себе державне утворення на острові Тайвань, що визнання незалежності з боку іноземних партнерів, зокрема, з боку Сполучених Штатів, призведе до військових дій.

За матеріалами: Еспресо
Добавлено: 6-02-2021, 12:01
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх