Bloomberg про те, як буде поводитись Німеччина в разі, якщо Росія використовуватиме його як геополітичну зброю

Німеччина не перекриє "Північний потік - 2" навіть в разі, якщо Росія використовуватиме його як геополітичну зброю – Bloomberg. Берлін в разі виникнення кризових ситуацій з Москвою сконцентрується на розширення санкцій.

Влада Німеччини не збирається перекривати газопровід "Північний потік - 2" незалежно від позиції США щодо Росії та її дій, повідомляє в понеділок агентство Bloomberg з посиланням на неназваних офіційних осіб в Берліні.

Джерела агентства розповіли, що "Німеччина не має наміру перекривати "Північний потік - 2", навіть в тому випадку, якщо Росія спробує використовувати газопровід" як геополітичну зброю ", і якою б не була на це реакція з боку Сполучених Штатів.

Замість перекриття газопроводу, Берлін в разі виникнення кризових ситуацій з Росією сконцентрується на розширення санкцій на рівні Євросоюзу. Джерела Bloomberg говорять, що цей шлях - "складніший для відповіді владі РФ".

Представник уряду Меркель підтвердив Bloomberg, що Німеччина зобов'язана діяти в разі неправильного використання трубопроводу.

21 липня  заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що США і Німеччина досягли домовленостей стосовно газопроводу «Північний потік-2». Сполучені Штати не зупинятимуть добудову російського проєкту. Строни також  домовилися про заходи забезпечення енергетичної безпеки України.

Як розглядати заяву США і Німеччини щодо енергетичної безпеки на континенті? В Україні вже поспішили назвати це «зрадою». Зарано. Вона буде провальною для наших інтересів лише у тому разі, якщо ми й надалі нічого не робитимемо замість наповнення її змістом, який захистить Україну та Європу. Усе в наших руках, треба лише подивитися на проблему спокійно та виконати «домашню роботу». 

ПО МАТЕРIАЛАМ:  ZN.UA
Добавлено: 3-08-2021, 08:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх