Загадковий шум на Марсі стривожив вчених (ВІДЕО)

Новітній марсохід NASA Perseverance, м'яко приземлився на поверхню Червоної планети в минулому місяці, надіслав перший запис свого руху. Однак на відео вчені змогли також почути якийсь дивний "дряпає" звук, який спантеличив вчених.

Звукозапис також включає моторошні звуки скреготу, брязкоту і ударів, які за земними стандартами були б досить тривожними.


Шуми, що видаються шістьма металевими колесами і підвіскою Perseverance під час першого тест-драйву два тижні тому, є частиною 16-хвилинної необробленої аудіозаписи, випущеної в середу Лабораторією реактивного руху в Пасадені, штат Каліфорнія.

"Якби я почув такі звуки, керуючи своїм транспортним засобом на Землі, я б миттєво зупинився і викликав техдопомогу", - прокоментував Дейв Груел, інженер команди марсохода.

За даними NASA, пронизливий дряпає звук не повинен бути присутнім під час руху апарату. Інженери намагаються з'ясувати, що це за звук, і чи не є він симптомом якоїсь несправності. Пояснення цим шумів поки не знайдено.



Perseverance - найбільший і просунутий марсохід, коли-небудь відправлений на Марс. Він приземлився 18 лютого біля дельти древньої річки, щоб шукати в ній ознаки життя на планеті в давнину. У марсохода на борту є два мікрофони. Один вже зафіксував звуки вітру і лазерів, що стріляють по камінню, а інший призначався для запису спуску і приземлення.

Обстріл марсіанських порід лазерами дає інформацію про фізичну структуру мети, такої як її відносна твердість, щоб потім визначити, які з каменів можна просвердлити.

Марсохід планує взяти зразки з найбільш багатообіцяючих порід для подальшого повернення на Землю в 2031 році.

За матеріалами: Подробиці

Добавлено: 23-03-2021, 15:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх