Чехія висунула ультиматум Кремлю, конфлікт набирає обертів

Чехія висунула ультиматум Кремлю через висилки з Росії своїх дипломатів.: "Є час до полудня". Конфлікт набирає обертів і ускладнюється.

Чехія вимагає, щоб Росія негайно скасувала рішення про висилку з країни її дипломатів. В іншому випадку Прага прийме жорсткі заходи. Про це повідомило чеське видання iDNES з посиланням на главу МЗС Якуба Кулханек.

Міністр дав Кремлю час до полудня 22 квітня на те, щоб скасувати рішення про висилку двох десятків чеських дипломатів з Росії. Якщо цього не відбудеться, попередив глава МЗС, число російських дипломатів в Чехії буде різко скорочено. "З цього приводу є консенсус між президентом, прем'єр-міністром і мною", - уточнив Кулханек.

Міжнародний скандал вибухнув в квітні 2021 року, коли Чехія офіційно звинуватила ГРУ Росії у вибухах складів з боєприпасами на своїй території в 2014 році. До диверсії виявилися причетні російські агенти Чепіга і Мишкін, відомі по солсберецкому інциденту.

За попередніми даними, росіяни знищили в Чехії склади зі зброєю, щоб воно не було продано Україні в розпал війни на Донбасі. Тоді загинули двоє людей.

В покарання за смертельну диверсію Чехія вислала з країни 18 російських шпигунів, які працювали під прикриттям у посольстві Росії.

Москва відреагувала "симетрично".

Росія остаточно втратила ще одного союзника в Європі.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що головний редактор російського державного телеканалу Russia Today Маргарита Симоньян запевняє, що пишається вибухами складів в Чехії. 

За матеріалами: "Діалог.UA":
Добавлено: 22-04-2021, 08:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх