Чого у МВФ чекають від України

У МВФ заявили, що залишаються в стані переговорів з Україною і чекають більшого прогресу для виділення другого траншу за програмою stand by.

Про це на брифінгу у Вашингтоні в четвер заявив представник Фонду Джеррі Райс, передає "Інтерфакс-Україна".

"Дискусія триває", - констатував Райс.

Представник МВФ нагадав, що серед основних тем залишаються збереження незалежності НБУ та продовження політики гнучкого обмінного курсу, середньострокова фіскальна стабільність, боротьба з корупцією і поліпшення корпоративного управління.

Зараз Україна знаходиться в 18 місячною програмою stand-by на $ 5 млрд. Перший транш у розмірі $ 2,1 млрд Україна отримала одразу після затвердження програми - 9 червня 2020 року.

Однак після того МВФ поставив на паузу виділення Україні наступних траншів. На це був ряд причин. Серед них втручання влади в роботу НБУ, НАБУ і САП.

Зараз незалежність роботи Нацбанку, НАБУ і САП залишаються в пріоритеті МВФ. Крім того фонд наполягає на скасуванні штучних обмежень цін на енергоресурси для населення, зокрема цін на газ, які уряд адміністративно обмежив взимку цього року.

Також Верховна Рада повинна прийняти закон про Вищу раду правосуддя і правки в закон про Нацбанк.

За словами глави НБУ Шевченко, в цьому році Україна розраховує на два транші від МВФ в рамках програми stand-by. Це без урахування можливих $ 2,7 млрд, отриманих від емісії СПЗ.

Як повідомлялось, в 2021 році Україна додатково отримає від МВФ $ 2,7 млрд.

За матеріалами: БізнесЦензор

Добавлено: 11-05-2021, 09:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх