Інтеграція "ЛДНР" до складу Росії: Bloomberg дізнався про сценарії Кремля

Європейський Союз вважає, що Росія поступово намагається "де-факто інтегрувати" ОРДЛО до свого складу.

Кремль продовжує робити систематичні дії щодо інтеграції окупованій частині Донбасу до складу Росії. Про це повідомило впливове інформаційне агентство Bloomberg з посиланням на документ, який був підготовлений чиновниками Євросоюзу при аналізі ситуації навколо ОРДЛО.

Витяги з документа журналісти Bloomberg опублікували сьогодні, відзначаючи фактичну інтеграцію структур ОРДЛО до складу Росії. Серед основних заходів, які вживає Москва на окупованій території, роздача місцевим жителям російських паспортів з подальшим наданням права брати участь місцевим в російських виборах.

При цьому документ містить ряд передбачуваних заходів, які можуть підвищити стійкість України на тлі дій Москви.

Серед запропонованого комплексу заходів України пропонується посилити відразу по декількох напрямках, включаючи економіку, безпеку і опір дезінформації.

Крім того, Євросоюз пропонує посилити заходи, які завадять визнанню російських паспортів, виданих Москвою на окупованих територіях Донбасу і Криму:

Більш того, в Європейському Союзі тривають активні дискусії з приводу можливості вступу України в НАТО. Фрагмент стосується внутрішнього інформаційного обміну

Bloomberg також процитував, зазначивши, що частина постійних представників членів Євросоюзу підтримала рішення, інші вважають, що Україна повинна демонструвати більше зусиль в реалізації реформ, як, наприклад, в боротьбі з корупцією.

Нагадаємо, роздача російських паспортів "добиває" ОРДЛО: отримали російські паспорти люди біжать з окупованої території до Росії. Пізніше литовські дипломати розповіли, навіщо Росія насправді роздає свої паспорти для жителів ОРДЛО.

Кремль використовує роздачу своїх паспортів як casus belli, тобто приводу для подальшої ескалації обстановки на Сході України. Для Росії це залишається одним з методів з метою виправдання своєї агресивної політики по відношенню до іншої держави. Звертається увага на один вкрай важливий факт: паспорта, які Росія видає жителям тимчасово окупованих територій, не визнаються і не будуть визнані міжнародним співтовариством.

Зі свого боку російське агентство "ТАСС" передало, що Москва цю версію Заходу категорично заперечує.

"Росія не планувала і не планує нікого поглинати, ніколи цим не займалася", – прокоментував заяву ЄС прессекретар Кремля Дмитро Пєсков.

За матеріалами: "Діалог.UA"
Добавлено: 13-05-2021, 15:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх