Лукашенко прокоментував інцидент з Ryanair

Олександр Лукашенко прокоментував ситуацію з примусовою посадкою пасажирського літака Ryanair в аеропорту Мінська. Про це він сказав на зустрічі з парламентаріями, членами Конституційної комісії та представниками органів держуправління.

"А як ми повинні були вчинити на тлі каскаду "мінування" з IP-адрес Польщі?" - заявив він.

За його словами, повідомлення про замінування літака надійшло зі Швейцарії.

"Літак розвернули біля АЕС. А що якби раптом?.. Системи безпеки АЕС були переведені в режим повної бойової готовності", - заявив Лукашенко.

"Я діяв законно, бо захищав людей, за всіма міжнародними правилами... Екіпаж радився з власниками літака й аеропортом у Вільнюсі, але прийняв рішення приземлитися у Мінську", - стверджує він.

Нагадаємо, Білорусь потрапила в скандал з екстреною посадкою пасажирського літака Ryanair, який прямував з Афін у Вільнюс. Після посадки лайнера затримали Романа Протасевича - засновника Telegram-каналу NEXTA, який у Республіці визнано екстремістським.

Євросоюз прийняв рішення заборонити білоруським авіакомпаніям польоти в ЄС. Своїм авіакомпаніям лідери Європейської Співдружності теж рекомендували відмовитися від польотів у Мінськ. Аналогічне рішення прийняла Україна.

За матеріалами: Корреспондент.net
Добавлено: 26-05-2021, 10:35
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх