В Belavia озвучили офіційну причину екстреної посадки літака в Росії

У екстрено приземлившогося в Москві літака авіакомпанії Belavia, що летів з Мінська в Анталію, виникли неполадки в одному з двигунів.

Як інформує Цензор.НЕТ з посиланням на Інтерфакс-Захід, про це повідомили в прес-службі перевізника в понеділок.

"26.07.2021, під час виконання рейсу В2-9215 з Мінська в Анталію з 189 пасажирами і 7 членами екіпажу на борту на літаку Boeing 737-800 спрацювала сигналізація про несправність одного з двигунів. У відповідності з інструкціями екіпаж прийняв рішення про відключення двигуна, зниженні до висоти в 8000 футів і заході на посадку в "Домодєдово", - поінформували в авіакомпанії.

За інформацією перевізника, пасажирам буде надано запасний літак.

"У 11.46 борт здійснив посадку в московському аеропорту" Домодєдово ". Пасажирам буде надано харчування, запасний літак буде відправлений в самий найближчий час для доставки пасажирів в Анталію", - відзначили в компанії.

Там додали, що докладають усіх зусиль для того, щоб доставити пасажирів до місця призначення в максимально короткий термін.

Через введених проти авіакомпанії санкцій літаки Belavia не можуть зараз літати в цілий ряд країн. Польоти в Туреччину здійснюються в обліт - через територію Росії.

Відносно Belavia діють санкції, введені через інцидент з літаком авіакомпанії Ryanair. Компанія втратила більше двох третин країн-напрямків для перевезень пасажирів через закриття низкою країн свого повітряного простору. "Бєлавіа" не може виконувати польоти в 21 країну. Крім того, літаки європейських авіакомпаній відмовилися від використання повітряного простору Білорусі. Віце-прем'єр Анатолій Сивак оцінив втрати авіагалузі Білорусі через західних санкцій в $ 10,3 млн в місяць.

23 травня борт авіакомпанії Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюса через повітряний простір Білорусі, здійснив вимушену посадку в аеропорту Мінська через сигналу про замінування, який виявився хибним. Для супроводу літака було піднято винищувач МіГ-29 ВПС Білорусі. На борту рейсу Ryanair знаходився колишній редактор визнаного в Білорусі екстремістським телеграм-каналу NEXTA Роман Протасевич і його подруга, громадянка РФ Софія Сапега. Обох після приземлення лайнера затримали білоруські влади.

ЄС і США засудили примусове приземлення в Мінську лайнера Ryanair, зажадавши звільнення Протасевича. Розслідуванням інциденту займається ICAO.
Добавлено: 26-07-2021, 14:06
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх