Джонсон провів низку переговорів з лідерами ЄС (ВІДЕО)

Британський прем'єр обговорив з Меркель, Макроном і фон дер Ляйен імплементацію протоколу щодо Північної Ірландії.

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон на полях саміту G7 в суботу, 12 червня, провів низку переговорів з лідерами Євросоюзу, повідомляє його канцелярія.

Так, британський прем'єр обговорив з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом Франції Еммануелем Макроном і главою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйен імплементацію протоколу щодо Північної Ірландії, укладеного в рамках угоди про вихід Британії зі складу ЄС.

Зазначається, що Лондон "прихильний пошуку прагматичних рішень в рамках протоколу", які сприяли б підтримці мирного процесу в регіоні і "мінімізували б його ефект на життя жителів Північної Ірландії". "Сторони погодилися з необхідністю продовжувати конструктивні переговори для вирішення значущих питань", - сказано в повідомленні.

Ця тема також була піднята на зустрічі прем'єра з Макроном. "Прем'єр-міністр дав зрозуміти, що зацікавлений в прагматизмі і компромісі від кожної зі сторін. При цьому він наголосив, що першочерговим є захист белфастської угоди за всіма параметрами", - сказано в заяві.

Лондон уточнює, що на переговорах з Меркель щодо Північної Ірландії Джонсон "позначив необхідність дотримуватися суверенітету і територіальної цілісності Великобританії".

Також Джонсон і Меркель обговорили діяльність Китаю і Росії.

"Вони обговорили низку міжнародних питань, включаючи дестабілізуючу діяльність Китаю і Росії", - йдеться в ком’юніке.

Також, як зазначається в заяві, Джонсон і Меркель "погодилися, що важливо, щоб Великобританія і Німеччина працювали разом в двосторонньому порядку, щоб зміцнювати торгівлю, безпеку і зв'язки між народами" двох країн.

Зазначимо, у другий день саміту G7 відбудеться сесія, присвячена міжнародним питанням. Як очікується, тема Китаю і Росії стане однією з головних.

В останній день саміту 13 червня очікується прес-конференція прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона.

Очікується, що лідери G7 підпишуть декларацію для уникнення повторення пандемії COVID-19 шляхом реформування ВООЗ, скорочення термінів розробки вакцини, а також розробки ефективних методів лікування і засобів діагностики.


Раніше повідомлялось, що Макрон запропонував Джонсону перезавантажити відносини Франції та Великої Британії

За матеріалами:  Корреспондент.net 
Добавлено: 12-06-2021, 19:50
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх