Анталійський дипломатичний форум високого рівня: подробиці (ФОТО+ВІДЕО)

П’ятий президент України, лідер “Європейської Солідарності провів коротку зустріч з Високим представником ЄС із закордонних справ та безпекової політики Жозепом Боррелем на полях Анталійського дипломатичного форуму високого рівня. Петро Порошенкообговорив із Боррелем підсумки саміту ЄС-США і загрози російської паспортизації в ОРДЛО.


Народний депутат з фракції “Європейська Солідарність”, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, який бере участь в Анталійському дипломатичному форумі, розповів журналістам, що росіяни не ризикнули приїхати до Туреччини, оскільки їм “незатишно” там, де є представники Меджлісу кримськотатарського народу.

Про це повідомляє пресслужба партії.

“Тут зібралося дуже багато дипломатів, нас запросив Реджеп Тайїп Ердоган для того, щоб у нас була можливість контактувати і говорити про свою проблему”, – зазначив Мустафа Джемілєв.

“У нас була зустріч з міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу. Обговорювали, в якій мірі буде участь Туреччини у нашій Кримській платформі. Зустрічалися з іншими дипломатами, з азербайджанцями, з Косово, з багатьма іншими. І всюди з’являється можливість дізнатися їхню позицію з питань, що нас цікавлять”, – зазначає Джемілєв.

Народний депутат зауважив, що Росія проігнорувала Анталійський форум.

“Вони на багатьох форумах, де їм незатишно, не присутні. Хоча я знаю, що турецька сторона їх запросила, Лаврову відправили запрошення. Очевидно, там подивилися на список людей, які сюди приїдуть, і вирішили, що краще їм не бути тут. Вони віддають перевагу тим майданчикам, де вони панують. А тут не той майданчик для них”, – наголосив Джемілєв.


П’ятий президент України, лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко провів коротку зустріч з Високим представником ЄС із закордонних справ та безпекової політики Жозепом Боррелем на полях Анталійського дипломатичного форуму високого рівня. Політики обмінялись думками щодо результатів саміту ЄС-США, який відбувся 15 червня за участю Президента США Джозефа Байдена.

Про це повідомила пресслужба "ЄС". В коментарі журналістам п'ятий президент запевнив, що Україна залишається "дуже високо в інтересах Борреля і як віцепрезидента Єврокомісії, і як людини, яка відповідає за зовнішні зносини і за безпеку".


Порошенко закликав ЄС продовжувати політичний та санкційний тиск на Росію з метою припинення збройної агресії проти України та відновлення суверенітету та територіальної цілісності України.


Він звернув увагу на вкрай загрозливу практику незаконної видачі російською окупаційною владою паспортів РФ на території ОРДЛО.

Порошенко поспілкувався з дипломатами на Анталійському форумі

"Я отримав підтвердження, що пан Боррель планує відвідати Україну. Я йому наполегливо порадив, і він це повністю сприйняв, щоб візит не обмежився лише Києвом, а він особисто поїхав на лінію зіткнення, на фронт, і переконався в тому, як розвиваються події. Я думаю, що це полегшить скоординовану позицію Європейського Союзу щодо підтримки нашого суверенітету", – сказав Петро Порошенко.

Порошенко на Анталійському дипломатичному форумі під час зустрічі з главою МЗС Хорватії закликав не довіряти Путіну і продовжувати тиск на країну-агресора


П’ятий президент України також відзначив важливість участі Євросоюзу в установчому саміті Кримської платформи у Києві.

Порошенко відзначив важливість участі Євросоюзу в установчому саміті Кримської платформи у Києві.

Анталійський дипломатичний форум відбувається в Туреччині вперше. У ньому беруть участь понад 40 глав держав, урядів, міністерств закордонних справ, а також представники академічних кіл, експерти та медіа. За словами організаторів, форум має стати щорічним міжнародним майданчиком для обговорення ролі сучасної дипломатії у реагуванні на глобальні виклики.

Ахтем Чийгоз: Деокупацію Криму не можна розглядати окремо від ситуації у світі


Анталійський дипломатичний форум відбувається в Туреччині вперше. У форумі беруть участь понад 40 глав держав

За матеріалами:  OBOZREVATEL, Прямий
Добавлено: 19-06-2021, 11:55
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх