Лондон пояснив втрату секретних документів про проході Defender в Чорному морі

Великобританії проведе ретельне розслідування втрати паперів про проході Defender в Чорному морі.

Лондон пояснив втрату секретних документів про проході Defender в Чорному морі Міноборони 27 червня редакція "Бі-бі-сі" отримала секретні військові документи про маршрутах проходу Defender в Чорному морі, де описувалися можливі реакції Кремля.

Папку з документами приніс неназваний чоловік, який знайшов її за зупинкою. 28 червня заступник міністра оборони Великобританії Джеремі Куїн прокоментував інцидент, зазначивши, що цю помилку вважають помилкою, допущеної певною людиною. Однак ім'я військового поки не розкривають, так як слідство не завершено. З його слів, частина документів дійсно були помічені грифом "секретно" і передбачалося, що про них будуть знати тільки працівники спецслужб.

Зараз у відомстві вивчають паперу, щоб зрозуміти, чи всі документи вдалося повернути. Не виключено, що після цієї скандальної події порядок поводження з секретними даними змінять. У Міноборони заявили, що співробітник, який втратив паперу, сам повідомив про неприємний інцидент, після чого запустили механізм розслідування НП.

23 червня Defender увійшов до акваторії Чорного моря біля берегів Криму. Російські військові заявили, що відкриють вогонь, так як корабель нібито знаходиться в територіальних водах Росії. Екіпаж відповів, що не порушує міжнародного морського права - води українські та маршрут буде продовжено. Незабаром після цього прикордонники РФ зробили кілька пострілів по кораблю.

Пізніше в Кремлі заявили, що при можливе повторення ситуації будуть діяти жорстко. Експерти вважають, що поява есмінця стало сигналом Кремлю до готовності Заходу протистояти зростаючій агресії РФ.

За матеріалами: "Діалог.UA"
Добавлено: 29-06-2021, 11:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх