На прямій лінії Путін знову багато говорив про Україну: особливість політики або манія величі

Президент Росії Володимир Путін провів "пряму лінію" з росіянами, але знову багато говорив про Україну.

Що стоїть за висловлюваннями Путіна про Україну? Експерти оцінили нещодавні висловлювання президента. 

Традиційно раз на рік президент Росії Володимир Путін відповідає на питання і прохання росіян, які відбирають для нього організатори. Майже за чотири години Путін відповів на 68 запитань і дуже багато говорив про Україну.

Корреспондент.net зібрав головні заяви Путіна.

Зустріч із Зеленським

Путін заявив, що не бачить сенсу у зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, оскільки "питання України вирішуються в Вашингтоні".

"Ну що зустрічатися із Зеленським, якщо він віддав свою країну під повне зовнішнє управління? Ключові питання життєдіяльності України вирішуються не в Києві, а в Вашингтоні. Почасти в Берліні і в Парижі. Ну і про що розмовляти?", - заявив Путін.

При цьому він додав, що не відмовляється "від зустрічей подібного роду - треба тільки зрозуміти, про що говорити".

У відповідь міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що наша країна сама вирішує свою долю.

"Коли Путін заводить стару пісню про" зовнішньому управлінні ", це означає тільки одне: він мріє, щоб питання України вирішувалися в Москві. Позиція президента Володимира Зеленського і воля українського народу чітка: це наша країна, і ніхто не буде вирішувати нашу долю, крім нас самих ", - підкреслив Кулеба.



Знову про один народ

Відповідаючи на питання, чому Україна не має в списку "недружніх" країнах, Путін сказав, що він не вважає, що український народ недружній. Президента РФ традиційно заявив, що, на його думку, "українці і росіяни взагалі один народ", а "керівництво України сьогоднішнє явно недружній".

Кулеба відповів і на цей пасаж. Міністр зазначив, що "українці і росіяни - два різні народи", які "могли б жити в дусі добросусідства, але в 2014 році РФ напала на Україну, вбила тисячі людей і відхопила шматок території".

Кулеба підкреслив, що "повну відповідальність за прірву між українцями і росіянами несе Володимир Путін, який розв'язав агресію".

Окремо Путін торкнувся теми українського законопроекту про корінні народи. Критикуючи цей законопроект Путін заявив: "Ось керівництво України, сьогоднішнє керівництво, явно недружній до нас. Інакше важко було б пояснити проект закону, який зараз поданий президентом в Раду, а саме (законопроект) про корінні народи, де російський народ оголошений некорінним на цих територіях ... До чого це призведе? Це призведе до того, що частина людей поїде. Але куди їхати? Тоді (люди) змушені будуть переписуватися, вважати себе людьми другого сорту. Це призведе до скорочення загального числа росіян. Це можна порівняти за своїми негативними наслідками із застосуванням якоїсь зброї масового ураження "


Курйози

Не обійшлося на "прямій лінії" і без курйозів.

У якийсь момент Путін став розмовляти з відеозаписами питань. Чи то його не попередили, то він просто не зрозумів, що не всі звернення йдуть в прямому ефірі. Наприклад, ось діалог з Євгеном Цвєтковим з Москви, чию відеозапис показали Путіну.

- Добрий день.

- Здрастуйте.

- Цвєтков Євген, місто Москва.

- Добрий день.

З наступного відеозаписом (її зробила Катерина Качайлова з Москви) Путін теж привітався.

- Добрий день, шановний Володимире Володимировичу.

- Здрастуйте.

Незабаром Путіну включили відеозвернення Валентини Слєпцова з Липецька. З цим записом президент чомусь не привітався, але спробував перепитати, скільки коштують банани з Еквадору (ролик записували в продуктовому магазині).

- Підкажіть будь ласка. Як так вийшло, що у нас банани з Еквадору, ось ціна, стали коштувати дешевше, ніж морква з сусідніх областей?

- Скільки? Скільки коштує? Скільки там ціна-то?

Втім, тут все не так однозначно. Путін міг просто не розгледіти цінники і перепитати ціну у ведучої прямої лінії.

За матеріалами:  Comments.ua
Добавлено: 1-07-2021, 08:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх