Сім країн Заходу висунули вимогу Путіну по Південній Осетії і Абхазії

Сім західних країн в ООН закликали Кремль скасувати своє рішення про визнання Південної Осетії і Абхазії.

Захід закликав Росію скасувати своє визнання "незалежності" Південної Осетії та Абхазії. Під документом підписалися 7 країн ООН. Рішення було поширене Радбезом Організації Об'єднаних Націй (ООН).

Спільна заява випустили 6 країн-членів РБ ООН і примкнула до них Албанія. Мова про Сполучених Штатах, Великобританії, Норвегії, Ірландії, Франції, а також Естонії. 

Автори документа засудили Росію за незаконне військову присутність на території Грузії. Вони також закликали Москву відкликати своє рішення про визнання створених нею ж "республік" - Абхазії і Південної Осетії.

Згідно з документом, дії Росії на сході Грузії "спрямовані на анексію" територій. Варто зазначити, що заява була прийнята на тлі нового рішення президента РФ Володимира Путіна з Південної Осетії.

Він дозволив росіянам мати подвійне громадянство з цієї "республікою", а також дав добро на спрощене отримання жителями даної території паспортів РФ.

Ту ж тактику Москва використовує на окупованій українській території - Донбасі. Варто відзначити, що "незалежність" Південної Осетії та Абхазії, крім Росії, визнають ще 4 держави, що мають тісні зв'язки з Москвою. Це Венесуела, Сирія, Науру і Нікарагуа.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що в 2020 році голод спровокував бунти в Північній Осетії. ЗМІ розповіли, що стало останньою краплею для осетин. Ми також писали, що Абхазія і Південна Осетія скоро перестануть існувати: розруха, кримінал і бідність населення знищують окуповані території.

За матеріалами: "Діалог.UA"
Добавлено: 5-08-2021, 09:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх