НАТО готує новий план захисту від агресії Росії

Міністри оборони країн НАТО готують новий генеральний план для захисту від будь-якої потенційної загрози чи нападу Росії.

Про це інформує Daily Mail і Reuters.

Зазначається, що Північноатлантичний альянс і надалі буде стримувати Москву, незважаючи на нову загрозу в особі Китаю.

Ця конфіденційна стратегія виходить за рамки існуючих регіональних планів оборони і спрямована на підготовку до одночасної атаки з боку Москви. У НАТО вважають, що Кремль може одночасно нанести удар:

  • в напрямку Балтійського моря
  • у Чорноморському регіоні, можливо, включно із застосуванням ядерної зброї,
  • зламом комп'ютерних мереж,
  • з космосу.


"Концепція стримування та оборони в євроатлантичному регіоні" і її план реалізації потрібні, оскільки Росія розробляє сучасні системи озброєнь і розміщує війська і техніку ближче до кордонів союзників", — зазначили співрозмовники видань.

Зокрема, вони згадали, що у травні Росія стягнула близько 100 тис. військовослужбовців на кордоні з Україною, що стало найбільшою кількістю з моменту окупації Криму у 2014 році.

Також Кремль модернізує і замінює радянські військові космічні системи, розробляє технології на основі штучного інтелекту для підриву систем командування союзників, розробляє власну "суперзброю".

Раніше британські ЗМІ писали, що Лондон веде переговори з Україною про продаж зброї "на тлі побоювань, що Росія може використовувати газову кризу для захоплення території".

За матеріалами: ТСН
Добавлено: 22-10-2021, 15:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх