Зеленський і Блінкен обговорили переговори США і РФ

У середу, 29 грудня, Державний секретар Сполучених Штатів (США) Ентоні Блінкен провів телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським. Про це повідомляє пресслужба Держдепартаменту США.

Під час розмови Блінкен підтвердив непохитну підтримку США незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України на тлі нарощування Росією військових біля кордонів України.

При цьому вони обговорили зусилля з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.


Своєю чергою, Ентоні Блінкен в Twitter повідомив, що США та Україна продовжать тісні консультації щодо стримування російської агресії.

«У розмові з президентом України Володимиром Зеленським я підтвердив повну підтримку України з боку США. Ми будемо продовжувати тісні консультації з Україною, НАТО, союзниками й партнерами в наших дипломатичних зусиллях щодо стримування подальшої російської агресії», — написав держсекретар США.

Також Держсекретар США Ентоні Блінкен обговорив з головами МЗС Франції, Великобританії та Німеччини координацію ситуації на Україні, а також відповідь у разі "подальшої агресії" Росії.

Ситуація
  • Одночасно Держдепартамент США та прессекретар президента Росії повідомили про те, що 30 грудня відбудеться телефонна розмова між Джозефом Байденом та Володимиром Путіним.
  • Декількома годинами раніше, 29 грудня, стало відомо, що Путін домовився з самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком щодо проведення нових спільних військових навчань на початку 2022 року.
  • За версією секретаря Ради національної безпеки та оборони Олексія Данілова, Путін зараз працює над тим, щоб розділити Україну щонайменше на три частини.
  • Попередня розмова Байдена з Путіним відбулася 7 грудня.
  • Після цих переговорів у стінах Кремля народилася угода, яка зобов'язує НАТО не приймати Україну, Грузію та Молдову, а також не розміщувати озброєння на території країн, що стали членами Альянсу після 1992 року.


За матеріалами: Рубрика
Добавлено: 30-12-2021, 07:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх