Британський прем’єр підтвердив дані про наміри росіян оточити Київ

Дані розвідки свідчать, що Росія планує «найбільшу війну в Європі з 1945 року», а під час вторгнення в Україну вона планує оточити Київ, заявив прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

«Всі ознаки свідчать про те, що план уже в певному сенсі розпочався», – сказав він в інтерв'ю BBC.

За словами Джонсона, розвідка припускає, що Росія має намір почати вторгнення, щоб оточити українську столицю Київ.

«Люди повинні розуміти, яку ціну це може мати у людських життях», – сказав він.

Прем'єр-міністр виступав з Мюнхена, де світові лідери збираються на щорічну конференцію з безпеки.

Джонсон також вказав, що Велика Британія запровадить проти Росії ще більші санкції, ніж передбачали раніше. За його словами, Велика Британія та США покладуть край «торгівлі російських компаній у фунтах та доларах» - цей крок, на його переконання, «дуже, дуже сильно вдарить» по Росії.

На запитання, чи вважають зараз, що російське вторгнення все ще є неминучим, Джонсон відповів: «Я боюся, що це те, на що вказують докази».

За словами британського прем’єр-міністра, президент США Джо Байден сказав західним лідерам, що, за даними розвідки, російські війська планують не просто увійти в Україну зі сходу через Донбас, а й з Білорусі та території навколо Києва.

«Я боюся, що план, який ми бачимо, може стати найбільшою війною в Європі з 1945 року з точки зору масштабу. Люди повинні враховувати не лише потенційну загибель українців, а й молодих росіян», – додав він.

Джонсон також виступив після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленськимна Мюнхенській безпековій конференції і сказав світовим лідерам, що будь-яке вторгнення Росії в Україну «відгукнеться по всьому світу».

"Це буде кривавий конфлікт" - Джонсон про загрозу вторгнення Росії.



Раніше Міністр закордонних справ Британії Ліз Трасс попередила Україну, що “найгірший сценарій” можливого нового російського вторгнення може розвернутися вже наступного тижня.

– Цей найгірший сценарій може статися вже наступного тижня. Реальність така, що Росія справді хоче повернути час назад, – сказала Трасс під час Мюнхенської конференції-2022.



Що відомо про намір Росії напасти на Україну

За останніми підрахунками уряду США, уздовж кордону України зараз дислокується від 169 до 190 тис. російських військових, як у Росії, так і в сусідній Білорусі, але це число також включає бойовиків на Донбасі.

Впродовж кількох останніх тижнів західні чиновники попереджали, що Росія може готуватися до вторгнення в будь-який момент, але Росія спростовувала ці заяви й стверджувала, що її війська проводять військові навчання в регіоні.

На пропозиції Росії припинити ескалацію довкола України, Росія відповіла вимогами не включати Україну до складу НАТО, припинити розширення НАТО на схід і повернути його до конфігурації 1997 року. Також Росія вимагає вивезти з України все іноземне озброєння і припинити навчання іноземними інструкторами українських військових. Крім того, Росія вимагає від України виконати Мінські домовленості на її умовах.

Президент США Джо Байден у зверненні в ніч на 19 лютого заявив, що Росія може вторгнутися в Україну в найближчі дні.

За матеріалами: zaxid.net
Добавлено: 21-02-2022, 08:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх