В Запорізькій ОДА закликали директорів шкіл прибрати хлам

Про це йшла мова під час засідання в ОДА, повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю.

За інформацією в.о директора Департаменту освіти і науки Віктор Захарчук, у 2020 році на реалізацію заходів з пожежної безпеки витратили 53 мільйони гривень, що дало можливість встановити системи автоматичного оповіщення у 115 закладах, але у відсотковому відношенні цей показник незначний.

Як повідомили в  Головному управлінні ДСНС у Запорізькій області, протягом 2019 та 2020 років у закладах освіти області здійснювалися регулярні перевірки стану протипожежної безпеки. Лише у 2020-2021 навчальному році проведено понад 1000 таких перевірок, з них близько 300 дитсадків та 540 шкіл. За їх результатами освітні установи отримали понад 19 тисяч зауважень, які потребували вирішення.

Серед порушень:
  • несправні засоби пожежогасіння,
  • встановлені глухі металеві грати на вікнах,
  • захаращені шляхи евакуації,
  • відсутні системи оповіщень чи застаріле електрообладнання.
До відповідальності притягнуто понад 800 посадових осіб.

Станом на сьогодні 17 навчальних закладів повністю усунули всі зауваження та недоліки протипожежної безпеки.

Зараз тривають нові позапланові перевірки шкіл та дитсадків. Фахівці ДСНС вже перевірили 146 закладів. За результатами 40 посадових осіб притягнуто до відповідальності за систематичне невиконання заходів з поліпшення протипожежної безпеки у навчальних закладах.

- Знову ми стикаємося з історією, коли керівники закладів не турбуються про безпеку дітей. Приміром, захаращені виходи. Для того, щоб прибрати територію та привести до ладу всі шляхи евакуації, не потрібні великі кошти. Дві третини всіх проблем з протипожежною безпекою  можна вирішити абсолютно безкоштовно або за мінімальних витрат. Невже байдуже на життя та здоров’я своїх дітей? Пропоную перед початком нового навчального року за участі профільних фахівців провести додаткові перевірки, але вже з підвищеними вимогами, - наголосив Олександр Старух. 
Добавлено: 9-06-2021, 07:22
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх