На Хортиці стартує фестиваль "Запорозький Спас"

На Хортиці 27-29 серпня відбудеться ювілейний ХХV фестиваль «Запорозький Спас». Фестиваль має статус Всеукраїнської Толоки бойових мистецтв та національних видів спорту.

Про це повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА.

Цього року фестиваль очікує до 500 учасників, в тому числі, знакових гостей. Готується насичена програма із спортивними змаганнями, показовими виступами, концертними номерами. У найбільш видовищному змаганні «Лава на лаву» візьмуть участь 6 лав, одну з них складуть ветерани АТО-ООС. Гостями фестивалю стануть 150 дітей з прифронтової зони.

За словами директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко, в області починаються козацькі святкові заходи, які розпочинаються ювілейним ХХV фестивалем «Запорозький Спас» і завершаться традиційним фестивалем «Покрова на Хортиці».

Президент громадської організації «Всеукраїнська федерація «Спас» Олександр Притула подякував Запорізькій облдержадміністрації за багаторічну підтримку українських традиційних бойових мистецтв. Сьогодні «Спас» вивчає легенди, перекази, традиції бойових мистецтв різних народів, охоплює 12 областей України, є філії в Аргентині, Швеції, Польщі. Це не лише спорт, а й велика соціальна, патріотична, виховна робота, реабілітаційні програми для ветеранів війни, наголошують організатори.


Програма ХХV фестивалю «Запорозький Спас»:


- 27 серпня з 11.00 у «Кінному театрі» на о. Хортиця – вперше в історії України відбудеться Всеукраїнський турнір з боротьби греків Приазов’я «Куреш», присвячений 30-річчю Незалежності України і 200-річчю Незалежності Греції. Також пройде фестиваль грецької культури «Вогонь Еллади».

- 28 серпня о 12.00 у «Кінному театрі» на о. Хортиця – урочисте відкриття фестивалю. З 09.00 до 18.00 пройдуть відкриті всеукраїнські ігри з видів спорту, заснованих на етнічних традиціях: боротьба на поясах, боротьба навхрест, боротьба штовхач («Котигорошко»), «Спас», «Бойовий гопак», рукопаш «Гопак», «Козацький двобій», «Лава на лаву», метання ножа і сокири, фехтування на козацьких шаблях, фланкіювання, стрільба з лука. Відбудуться змагання з бойових мистецтв: бокс, карате, ММА, джиу-джитсу, бразильське джиу-джитсу, нят нам, ушу, тайцзицюань, кікбоксинг, тхеквондо та інших. Відбудуться показові виступи, виставка народних майстрів, майстер-класи.

- 29 серпня у с. Протовче на о. Хортиця – день пам’яті героїв АТО-ООС, «круглий стіл» на тему розвитку національних видів спорту та бойових мистецтв в Україні та світі, віче.


Добавлено: 27-08-2021, 11:03
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх