У Запорізькій області лище 20% освітніх закладів можуть працювати очно

У Запорізькій області з понад тисячі освітніх закладів повністю готові до роботи в «жовтій» зоні 10 установ Бердянського району, 7 – Василівського, 42 – Запорізького, 71 – Мелітопольського, 27 – Пологівського. Натомість, з освітніх закладів обласного підпорядкування (шкіл-інтернатів) вакцинацію пройшли майже 90 відсотків працівників. Також всі вищі навчальні заклади мають чіткі графіки вакцинації та очікують в найближчі дні на приїзд мобільних бригад.


Про це повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА.

- Ситуація критична. Без сумнівів, усю Україну очікує перехід у «жовту» зону. Разом з тим, ми маємо невисокі показники вакцинації освітян і ризикуємо, що наші дитсадки та школи зачинять при посиленні карантину. Це рішення Уряду і обговоренню воно не підлягає, - заявив голова ЗОДА Олександр Старух.

За Постановою КМУ № 1236 у разі введення «жовтої» зони в країні освітні заклади, де не буде щеплено більше 80% працівників, – підуть працювати дистанційно.

- Ми всі розуміємо, до чого призведе нинішня ситуація. Школи зачинять, і запоріжцям доведеться думати, з ким залишити дитину вдома, щоб піти працювати, - наголосив Олександр Старух

За словами координаторки з вакцинації обласного лабораторного центру Марини Колерової, у районах не всі пункти щеплень працюють щоденно та повний робочий день. Тому керівникам територій варто більш ефективно організувати роботу центрів вакцинації в громадах, аби кожен міг в будь-який зручний час прийти до медзакладу та зробити щеплення. Особливу увагу слід приділити організації імунізації освітян: скласти графіки виїздів мобільних бригад та ефективно розташувати локації для таких виїзних вакцинацій.
Добавлено: 16-09-2021, 08:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх