COVID-19: У запорізьких лікарнях розгорнуто близько 900 забезпечених киснем ліжок

Медичні заклади Запоріжжя готові до нової хвилі коронавірусу. Підготовлені ліжка, які забезпечені киснем. Лікарні укомплектовані медичним персоналом. За необхідності можна буде залучати працівників з інших медичних закладів.

Про це повідомляється на сайті Запорізької міської ради.

У Запоріжжі приймати хворих коронавірусом готові п’ять лікарень так званої «першої» хвилі. У них нараховується близько 900 ліжок. Всі вони забезпечені киснем. Питання готовності медичних закладів Запоріжжя до роботи в умовах погіршення епідемічної ситуації обговорили сьогодні на нараді під керівництвом міського голови Володимира Буряка. Серед запрошених керівництво департаменту охорони здоров’я міської ради, Центрів ПМСД, ковідних лікарень, представники Запорізького обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Кількість хворих коронавірусом у Запоріжжі продовжує зростати і лікарні, медичні працівники до цього готові. На даний момент для надання допомоги коронавірусним хворим перепрофільовано 5 міських лікарень. Це лікарні №1, №2, №6 та №7, міська дитяча лікарня №5. Зазначимо, пологовий будинок №4, згідно з рішенням, прийнятим на загальнодержавному рівні, виведено зі складу ковідних медичних закладів.

Вказані лікарні уклали відповідні договори з Національною службою здоров’я України. У цих лікарнях підготовлено близько 900 ліжок для коронавірусних хворих. Всі вони забезпечені киснем. Обладнані 903 кисневі точки. Також у цих лікарнях наявні 73 апарати ШВЛ та 256 кисневих концентраторів. У резерві також залишається лікарня №6, яка за необхідності зможе приймати хворих коронавірусом.

Спеціалісти відзначають, що зменшити загрозу захворювання та важкого проходження коронавірусної хвороби може вакцинація, однак містяни також не дуже охоче користуються такою можливістю. На сьогодні першою дозою у Запоріжжі вакциновано понад 14% населення, другою – 11%.
Добавлено: 16-09-2021, 12:44
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх