у Запорізькій області вакциновано 56% працівників дошкільної освіти, 58% - закладів середньої освіти, 59% - вищої

Про це повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА.

За рішенням Уряду заклади освіти, де щеплення мають менше 80% працівників, при посиленому карантині не працюватимуть взагалі. Тобто, вже з 23 вересня такі дитсадки, школи та університети зачиняються. Жодної дистанційної роботи чи онлайн-уроків не буде. Освітній заклад продовжить свою роботу лише після того, як його працівники пройдуть щеплення.

Станом на 08:00 21 вересня щеплено 25 984 працівники сфери освіти. З них повнісю закнчили вакцинацію (мають два щеплення) – 17 626 осіб .

За словами голови ЗОДА Олександра Старуха, у Запорізькій області вакциновано 56% працівників дошкільної освіти, 58% - закладів середньої освіти, 59% - вищої, 52% - позашкільної освіти та професійної - 50%.

- Однак показники вакцинації не мають вводити в оману. Із десяти університетів готові працювати лише 2. Один заклад фахової передвищої освіти із 27 та лише 9 - позашкільної, - розповів Олександр Старух.

Натомість майже всі заклади інтернатного типу готові працювати у звичному режимі, а рівень вакцинації працівників там понад 90%.

Ситуація відрізняється по кожному району. Це говорить про те, що одні території більш відповідально поставилися до питання вакцинації та завчасно розпочали імунізацію своїх освітян. Наприклад, у Бердянському районі готові до роботи 8% освітніх закладів, у Василівському - 28%, а у Мелітопольському - 56%.

За словами голови ОДА, у територій є ще півтори доби, щоб зробити щеплення заради того, аби діти навчалися у звичному режимі. Інформація щодо щеплень буде перевірятися по кожному навчальному закладу. На сьогодні близько 30% освітніх установ майже досягли рівня 80% вакцинації. Інформація буде перевірятися щоденно, також буде відпрацьовано механізм повернення шкіл до “здорового життя” за умови досягнення показників імунізації.

ОНОВЛЕНО:
Станом на 11.00 22.09.2021 опубліковані нові посилання. Заклади, де менше 80% вакцінованого персоналу, будуть працювати онлайн.
Школи Запоріжжя

Дитячі садочки

Вищі навчальні заклади
Добавлено: 21-09-2021, 19:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх