У Запорізькій області запрацювали два комплекси «Зважування-в-русі»


У Запорізькій області запрацювали два комплекси «Зважування-в-русі» на дорогах державного значення: Н-08 (Бориспіль - Дніпро - Запоріжжя – Маріуполь) та М-18 (Харків — Сімферополь — Алушта — Ялта).


Про це повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА.

За словами заступника директора «Укравтодору» Андрія Івко, вже сьогодні за допомогою системи WIM у Запорізькій області на трасі Н-08 було зафіксовано перше порушення – на власника фури, яка перевищила вагову норму більш ніж на 30%, накладено штраф у розмірі 51 тисяча гривень.


Довідково.

Майданчик WiM перекриває дорогу по всій ширині й фіксує рух цілодобово в режимі реального часу за допомогою обладнання, вмонтованого у верхній шар покриття як на дорогах, так і на прогонових будовах мостів.

Система проводить вимірювання навантаження на кожну вісь і на кожне колесо як мінімум у трьох послідовних точках. При цьому автоматично зчитується також номерний знак, вимірюються габаритні розміри і загальна маса транспортного засобу.

Система WiM повністю виключає вплив людського фактору і дозволяє захистити від руйнування дорожнє покриття.

За порушення передбачені штрафи: при перевищенні ваги на 5-10% - 8 500 грн; на 20% - 17 000 грн; на 30% - 34 000 грн. Якщо ж фура виявиться перевантаженою більш ніж на 30%, власнику транспортного засобу доведеться заплатити 51 000 грн штрафу.


Добавлено: 2-10-2021, 07:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх