У Запоріжжі школяри поветраються до навчання

У Запоріжжі закінчились канікули для школярів. З 8 листопада заклади загальної середньої освіти здійснюватимуть освітній процес з використанням технологій дистанційного навчання. Також у мерії прокоментували ситуацію з вакцинуванням вчителів, яким з 8 листопада в обов’язковому порядку треба мати зелений сертифікат вакцинації для допуску до роботи.

Про це повідомили в Запорізькій міськраді.

За інформацією департаменту освіти та науки Запорізької міської ради, всього у Запоріжжі нараховується 7566 працівників закладів загальної середньої освіти. Станом на 4 листопада 94,3 % з них вакциновані. До цього числа входять педагоги, які отримали одну та обидві дози вакцини, або мають довідку про одужання від коронавірусу. Серед 5691 працівника закладів дошкільної освіти вакциновані 93,3%. З 617 працівників закладів позашкільної освіти вакциновані 95,95%.

Обидві дози вакцини (повний курс) отримали 73,7% працівників закладів дошкільної освіти, 74,4% працівників шкіл та 70,2% працівників закладів позашкільної освіти.

Із загальної кількості шкіл вакциновано понад 80% працівників у всіх 118 школах Запоріжжя. Проте лише у 17 школах всі 100% педагогів отримали одну та/або обидві дози вакцини (14,4%), і лише в одній школі працівники пройшли повний курс вакцинації.

- Рішення щодо відсторонення від роботи працівників закладів освіти, які не пройшли процедуру вакцинації, прийматимуть саме сьогодні, 5 листопада, керівники кожного закладу освіти окремо. Станом на 4 листопада не вакциновані 379 (6,7%) працівників закладів дошкільної освіти, 430 (5,68%) працівник шкіл та 26 (4,2%) працівників закладів позашкільної освіти, які будуть відсторонені від роботи, - розповів заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Васюк.

За словами заступника міського голови, керівники закладів загальної середньої освіти організують надання якісних освітніх послуг відповідно до освітніх програм закладів освіти: передбачено заміни вчителів (для проведення онлайн-уроків в дистанційному режимі) та надання учням завдань для виконання в асинхронному режимі.
Добавлено: 8-11-2021, 08:34
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх