У Запоріжжі працівниці турагенції повідомили про підозру у пособництві підробленню COVID-документів

У Запоріжжі працівниці турагенції слідчим повідомлено про підозру у пособництві підробленню COVID-документів. Клієнти, зацікавлені в отриманні негативних ПЛР-тестів без фактичного лабораторного дослідження, замовляли підробки у туристичного менеджера однієї з агенцій Запоріжжя. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділу поліції №1 Запорізького районного управління за оперативного супроводження відділу протидії кіберзлочинам.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Запорізької області.

У вересні 2021 року незаконні дії жінки викрили співробітники відділу протидії кіберзлочинам у Запорізькій області. Правоохоронці встановили, що свої послуги з виготовлення підроблених довідок, вона пропонувала у месенджерах та соцмережах. Клієнти-туристи, не проходили жодних лабораторних досліджень, а лише надавали свої персональні дані, які використовувалися при оформленні фальшивих результатів аналізів на виявлення вірусу COVID-19 методом ПЛР. Вартість однієї такої фальшивки коливалася від 400 до 500 гривень.

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем мешкання фігурантки та в офісі туристичної агенції було вилучено зразки довідок, оформлених на різних громадян.

Слідчими відділу поліції №1 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області було розпочато кримінальне провадження за вказаними фактами.

В ході досудового розслідування було зібрано матеріали про те, що фігурантка діяла за домовленістю з іншими співучасниками злочинного бізнесу. За висновками судово-технічної експертизи, бланки результатів аналізу на виявлення вірусу COVID-19 методом ПЛР, виготовлялися від імені державної вірусологічної лабораторії за допомогою комп’ютерної техніки та кліше печатки цієї установи.

24 листопада, за погодженням Вознесенівської окружної прокуратури, фігурантці повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України. Дії підозрюваної кваліфіковано як пособництво у підробленні офіційного документа, що видається та посвідчується установою, яка має право його видавати, з метою використання його іншою особою та збуті такого документа за попередньою змовою групою осіб.

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають. Працівниками поліції за оперативного супроводження відділу протидії кіберзлочинам в Запорізькій області встановлюються всі особи, причетні до скоєння кримінального правопорушення.


Добавлено: 25-11-2021, 11:56
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх