У Мелітополі чоловіка взяли в заручники, а потім відпустили: розбирається поліція

У Мелітопольському районі поліцейські затримали чоловіка, який незаконно утримував свого односельця. Слідчим відділом Мелітопольського районного управління поліції розпочато досудове розслідування за фактом незаконного позбавлення волі мешканця Новенської територіальної громади. Фігурант, який «взяв в заручники», а потім самостійно звільнив свого односельця, наразі затриманий в порядку статті 208 КПК України.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Запорізької області.

"Слідчо-оперативною групою встановлено, що протягом останніх декількох днів до потерпілого додому приходив місцевий мешканець. Гість мав неприязнь до власника оселі. 28 листопада у вечірній час під час чергового візити гість змушував господаря самостійно наносити собі тілесні ушкодження. Потім фігурант витяг чоловіка за одежу з будинку на територію сусіднього приватного домоволодіння, завів до приміщення гаражу, де за допомогою дроту зв’язав йому руки. Приблизно через годину чоловік сам звільнив свого «заручника». Потерпілий повернувся додому, а вранці наступного дня звернувся за допомогою до поліції.

Співробітники сектору реагування патрульної поліції спільно з працівниками кримінальної поліції розшукали фігуранта за місцем його проживання. Ним виявився місцевий мешканець 1997 року народження, який тривалий час перебуває на обліку у психіатра та згідно рішення суду раніше вже перебував на примусовому лікуванні у спеціалізованому закладі. Наразі фігуранта затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України", - розповіли в поліції.

Чи є дана особа підсудною буде встановлено після проведення судово-психіатричної експертизи.
Добавлено: 30-11-2021, 14:03
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх