У Запоріжжі відкриють новорічне містечко на острові Хортиця

У Запоріжжі новорічні святкові заходи розпочнуться 18 грудня та триватимуть до 16 січня. Цього року вперше новорічне містечко також відкриється й на острові Хортиця.

Про це розповіли під час презентації заходів секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв, голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух, заступниця голови ОДА Злата Некрасова, директор Національного заповідника «Хортиця» Максим Остапенко.

Нова концепція зимових свят у Національному заповіднику стане ще одним кроком до перетворення Хортиці на туристичну перлину України, зазначають очільники області та міста.

- Хортиця стане реальним магнітом, справжньою перлиною нашого краю і країни в цілому. Цього року в рамках масштабної реконструкції Національного заповідника було збудовано кілька об’єктів коштом державного і обласного бюджетів - “Козацьке коло”, “Курган національної єдності”, ведуться роботи щодо оновлення зовнішнього вигляду музею. Одночасно з оновленням інфраструктури працюємо і над концепцією розвитку острова, аби він притягував ще більше відвідувачів. Ми вже говорили, що з цього року острів стане місцем національного святкування Дня захисників і захисниць України. Тепер починаємо проводити заходи і взимку - щоб цілий рік тут були відвідувачі. Плануємо, що таке зимове містечко буде працювати у Національному заповіднику щороку. Переконаний, що Святому Миколаю сподобається у Запоріжжі, і він оселиться на острові на постійний основі, - розповів голова ЗОДА Олександр Старух.






Новорічне містечко на острові Хортиця на «Козацькому колі» запрацює з 18 грудня. Майданчик прикрасять новорічною ілюмінацією, гірляндами. Для запоріжців та гостей міста тут будуть облаштовані декілька локацій – зони з їжею, фотозони, ярмарок, місце для написання листів Святому Миколаю та поштова скринька як на Північному полюсі. Також на острові облаштують справжню резиденцію казкового чарівника, аби кожен зміг поспілкуватися зі Святим Миколаєм та загадати найзаповітніше бажання.

- Грандіозне новорічне містечко з’явиться у серці міста - на острові Хортиця. Вважаю таку локацію дуже вдалою, адже Хортиця - це магніт для мільйонів людей та унікальний символ Запоріжжя, популярний не лише серед українських туристів, а й далеко за межами нашої країни, - зазначив секретар міської ради Анатолій Куртєв.

Також кожних вихідних на «Козацькому колі» буде проходити святкова програма з казковими героями.

Для того, аби запоріжці і гості міста змогли без перешкод дістатись до острова Хортиця, буде організований додатковий транспорт. Наразі це питання опрацьовується.

Нагадаємо, що 18 грудня також планується запалити вогні на головній ялинці міста на площі Маяковського. Пішохідна зона на проспекті Маяковського буде прикрашена ажурними світловими консолями та гірляндами. Від площі Маяковського до каскаду фонтанів «Райдуга» курсуватиме безкоштовний новорічний потяг, який доставлятиме запоріжців у ще одне новорічне містечко, де облаштують незвичайні фотозони та мальовничі будиночки-шатра з прозорим дахом, працюватиме ковзанка та фуд-корт.


Добавлено: 3-12-2021, 06:30
1

Похожие публикации


Комментарии (1)

avatar
0
#1 111111111

Откровення Iоана Богослова про двох пророкiв та послання Церквам.


Гебнi нiчим гордиться крiм перемоги над нацистами (для простонарод'я i для малообразованого самоучки вискочки ситуативщика Путiна - фашистами). Ну не горами же трупiв та Гулагом? А масонам вiдомо, що Шрi Ауробiндо та Мати натравили одержимого сатаною Гiтлера на одержимого сатаною Сталiна з метою взаемознищити два сатанинськi режими. (Див. Суджата 'Агенда'). Шрi Ауробiндо та Мати, дивлячись, що взяття Сталiнграда може привести до перемоги Гiтлера, застосували своi мiстичнi сили в Сталiнградськiй битвi проти Гiтлера. Також вiдомо, що евреi просили Шрi Ауробiндо допомогти iм в вiйнi. Откровення Iоанна Богослова 11.4 А свiдки цi - двi оливи та два свiтильники, що стоять перед Господом землi (Шрi Ауробiндо та Мати). 11.5 I якщо хтось намагаеться завдати iм шкоди, то вогонь вирветься з iхнiх вуст i спопелить iхнiх ворогiв. 12.1 I з'явилось на небi велике знамення - жiнка, вдягнена в сонце (супраментал). Пiд ногами в неi був мiсяць (влада над силами надменталу, менталу, вiталу, тонко-фiзичними), а на головi корона з дванадцятьма зiрками (прапор Евросоюзу бо Мати народилася в Парижi та Сатпрем жив пiд Парижем). В гебешнiй сектi РПЦ Ашрам та Ауровiль Шрi Ауробiндо та Матерi (Путтучерi, Iндiя) , згiдно класифiкацii Дворкiна, вважають 'гуруiстичною сектою'. В евреiв нормальною Церквою e Хабад Любавич (безрозсудною любов'ю до Бога вони подiбнi кришнаiтам). Список нормальних Церков згiдно Апокалiпсису Iоана Богослова: Ефес - Гузар як представник РКЦ (згiдно пророцтва Малахiя про Пап передостаннiй Папа, гiлка оливи, то есть миротворець, що каявся за грiхи РКЦ, чим примирив з РКЦ багатьох ii ворогiв, це Iоан Павло II, останнiй Папа Бенедикт), Смирна - УПЦ КП, Пергам - Хабад Любавич, Тиятир -Далай Лама як будист, Сардин - сунiти-курайшити, Фiладельф - МТСК кришнаiти, Лаодик - конфуцiанцi.

Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх