У Запоріжжі відкрили Музей феноменальної сили та Зала олімпійської слави.

В Запоріжжі відкрився Музей феноменальної сили та Зала олімпійської слави: локації розташовані у філії міської бібліотеки для дорослих за адресою проспект Маяковського, 7, що у Вознесенівському районі міста.

Про це повідомили в Запорізькій міській раді.

"Це вже другий заклад у міській мережі крафтових музеїв. За рік функціонування першого – відкритого минулоріч Музею архітектури Запоріжжя – його відвідали понад 4700 гостей і мешканців міста. Саме позитивні відгуки відвідувачів та колег- музейників обумовили подальшу роботу у напрямі розвитку музейної справи у Запоріжжі. Тематичні крафтові музеї фактично є точкою збірки складної та звитяжної історії міста", - заявили в міській раді.

У Музеї феноменальної сили 6 залів, де представлені головні види спорту, в яких свого часу реалізувалися запорізькі спортсмени – це легка атлетика, художня та спортивна гімнастика, футбол, гандбол, волейбол і баскетбол, важка атлетика, греко-римська боротьба, бокс, стрибки у воду, плавання і гребля. Також всі охочі можуть відчути себе вболівальником і зазирнути до кімнати-фан-сектору з аудіо- та відео-супроводом. І це ще не всі інтерактивні цікавинки Музею. Відвідувачі можуть переглянути відео найкращих моментів з різних змагань, пограти у настільний футбол, побігати на біговій доріжці, виміряти силу на силомірі.

А вже у Залі Олімпійської Слави представлені медалі, перепустки з різних змагань, одяг спортсменів, у якому вони здобували свої перемоги, значки. Експонати розташовані у хронологічному порядку – починаючи з 1952 року , коли Яків Пункін завоював звання чемпіона Олімпійських ігор, і завершуючи 2021 роком – сріблом Парвіза Насібова у Токіо.

"У перспективі у музеї планують влаштовувати цікаві лекції й неформальні зустрічі з запорізькими олімпійцями", - анонсували в мерії.











Фото "Это Запорожье" и Запорізької міської ради
Добавлено: 21-12-2021, 07:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх