Запоріжцям пояснили зміни в платіжках за опалення

У своїх комунальних рахунках за листопад запоріжці побачили нову графу «абонентське обслуговування (теплова енергія)» від концерну «Міські теплові мережі». Пояснення, звідки з'явилася нова графа витрат та з чим це пов'язано, надали в концерні.

Про це розповіло керівництво концерну пояснило

За словами генерального директора концерну «МТМ» Олександра Грека, подібна зміна пов'язана з новою методикою розрахунків №315 за використану теплову енергію, яку запровадило Міністерство регіонального розвитку з поточного року.

Відповідно до нової методики, під час розрахунку спожитої енергії тепер враховується функціонування системи гарячого водопостачання. Іншими словами - тепер не має значення, чи користується абонент рушникосушаркою чи ні - він все одно повинен заплатити за сам факт того, що через його приміщення проходить дана система гарячого водопостачання.

Також у рамках нової методики місця загального користування та житлові приміщення зрівнюються у тарифі – тепер вони будуть платити за однаковими нормами, залежно від квадратури приміщення та наявності приладу обліку теплової енергії на будинку.

Також у «Тепломережах» пояснили, що робити багатоквартирному будинку, якщо у ньому одразу кілька вводів та домоволодінь. Наприклад, буває, що за однією адресою діє і ОСББ, і ЖБК. Або ОСББ та обслуговуюча компанія. Таких будинків у Запоріжжі – понад 80. За словами керівництва концерну, мешканці цих будинків можуть заповнити спеціальний протокол, щоб поділити рахунки домоволодінь. Знайти протокол можна на офіційному сайті «МТМ» або звернувшись до фахівців концерну.

- У разі виникнення будь-яких питань у абонентів ми завжди готові на них відповісти. Можна зателефонувати на гарячу лінію 15-00 або за одним з мобільних телефонів, вказаних у нас на сайті. Для прийому дзвінків у нас працює 28 диспетчерів, тому ми завжди на зв'язку, - сказав Олександр Грек.
Добавлено: 21-12-2021, 18:51
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх