У тимчасово захопленому Мелітополі окупаційна "влада" продовжує перейменування вулиць та площ

У тимчасово захопленому Мелітополі окупаційна "влада" продовжує перейменування вулиць та площ, повертаючи міським об'єктам радянські назви. Про це зазначив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

Так, радянські назви окупанти повернули 55 вулицям, 30 провулкам та одній площі.

За словами мовного омбудсмена, це один з проявів політики лінгвоциду російських військових злочинців.

"Їх мета - будь-якою ціною позбутися всього українського. Недарма, перші дії злочинців, після окупації - це відкрита боротьба з нашою ідентичністю, і безпосередньо з її головною ознакою - мовою. Українських дітей змушують навчатись у школах мовою окупантів. Історична та документальна україномовна література підлягає знищенню. Наше телебачення вимикається, натомість починають працювати пропагандиські телевізійні рупори кремля. А з громадського простору зникають назви, пов’язані з Україною, з людьми, які наближали нашу Незалежність, відстоювали національні інтереси, працювали на утвердження української мови, культури, науки", - зазначив Тарас Кремінь.


Зі списку із 86 назв, особливо промовисто виглядає перейменування вулиць Михайла Грушевського, Олеся Гончара, Олександра Довженка, академіка Патона, провулка Українського та Соборної площі, додає омбудсмен.
Добавлено: 3-02-2023, 16:35
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх