ДБР завершило розслідування щодо чотирьох зрадників із Запорізької області

Завершилось спеціальне досудове розслідування щодо чотирьох колишніх правоохоронців із Запорізької області, які прислужують загарбникам та грабуються населення на тимчасового окупованих територіях. Обвинувальні акти направлено до суду.

Про це сьогодні повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

Як зазначили у відомстві, четверо колишніх правоохоронців з селища Веселе Мелітопольського району з перших днів окупації зрадили присязі, відкрито підтримали дії загарбника та стали служити у так званій «народной милиции».

Фігуранти розслідування активно агітували інших громадян до співпраці з ворогом, погрожували незгодним арештом або «депортацією» та проводили незаконні обшуки у місцевих жителів, відбираючи в них майно на користь росіян.

В ДБР повідомили, що колишні правоохоронці віддали загарбникам службовий позашляховик, патрулювали селище та створювали ілюзію контролю окупантами захоплених територій України.

Чотирьох колишніх правоохоронців обвинувачують у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Запорізька обласна прокуратура.
Добавлено: 6-02-2023, 13:07
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх